Γεωργίου στο ecosmoscy: “Η κορυφή του παγόβουνου το σκάνδαλο  Καϊλή”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmosy, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις τις Qatargate και τη σύλληψη της  Εύας Καϊλή.

ο κ. Γεωργίου τόνισε πως η σύλληψη της  Εύας Καϊλή. αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε ένα σάπιο σύστημα.

Μιλώντας στο ecosmoscy απασφάλισε τονίζοντας πως : “Η περίπτωση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία. Αποτελεί ωστοσο την κορυφή του παγόβουνου, σε ένα σάπιο σύστημα, αφου η ίδια η Ε.Ε πολλές φορές αποτελεί τον γόρδιο δεσμό επιχειρηματικών συμφερόντων, που μετρατρέπεται πολλές φορές σε ένα “πλυντήριο” σκανδάλων”

Κληθείς να απαντήσει γιατί αρκετός κόσμος δεν έχει πέσει απο τσ σύννεφα μετά την σύλληψη της κ. Καϊλή, είπε πως: “Eίναι φυσικό επακόλουθο καθώς αυτά τα φαινόμενα, της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν είναι τωρινά. Υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα επιπέδων”

Για τον τρόπο που λειτούργησαν οι βέλγικες άρχες, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ είπε πως λειτούργησαν αποτελεσματικά, με τροπο τον οποίο δεν μοιάζει καθόλου με των τρόπο που λειτουργούν οι ανακριτικές αρχές στην Κύπρο, οι οποίες αντι να ξεσκεπάζουν, “σκεπάζουν” σκάνδαλα.

Τέλος ο κ. Γεωργίου εμφανίστηκε απαισιόδοξος μετά τις δηλώσεις Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία είπε πως η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχεται επίθεση κάνοντας λόγο σαρωτικές αλλαγές και έρευνα για τη διαφθορά.

“Δεν θα ελεγα ότι είμαι αισιόδοξος για το πως θα εξελιχθεί η έκβαση της υπόθεσης, και ειδικότερα για τις προθέσεις να γίνει μια ουσιαστική έρευνα εις βάθος. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει αυτοκάθαρση με τις δομές που υπάρχουν στο επίπεδο της ΕΕ και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου” κατέληξε ο κ. Γεωργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *