Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας

Στους Προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, παραδόθηκαν σήμερα οι κάλπες και τα ψηφοδέλτια που θα στηθούν σε ιερούς ναούς και σχολεία σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η παράδοση των καλπών και των ψηφοδελτίων έγινε σε κατά τόπους υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών σε όλες τις επαρχίες, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι.

Την ημέρα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών θα λειτουργήσουν 942 εκλογικά κέντρα παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία. Κατανεμήθηκαν ως εξής:

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199
Πάφος 136
Κιτίου 121
Κυρηνείας 7
Λεμεσό 253
Μόρφου 45
Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50
Κύκκου και Τυλληρίας 4
Ταμασού και Ορεινής 74
Τριμυθούντος και Λευκάρων 53

Πέραν από τους 942 Προεδρεύοντες που θα στελεχώσουν αντίστοιχο αριθμό εκλογικών κέντρων, στο πλευρό τους θα εργαστούν άλλοι 2,5 χιλιάδες βοηθοί και άλλες εκατοντάδες άτομα που θα πλαισιώνουν τον Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννο Χαριλάου και τους Εφόρους ανά επαρχία. 

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Μενέλαος Βασιλείου είπε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι μετά την παράδοση των καλπών, όλα είναι έτοιμα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

“Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν και τα σχετικά σεμινάρια ενημέρωσης και πλέον είναι όλα έτοιμα, μετράμε ώρες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *