Πάτερ Αυγουστίνος: “Eίχαμε την ευκαιρία να στείλουμε τον Μητροπολίτη Βασίλειο πρώτο και δεν το πράξαμε”

Με πικρία βρίσκει η επόμενη μέρα των εκλογών αρκετούς πολίτες της επ. Αμμοχώστου, καθώς ο Μητροπολιτης Βασίλειος, δεν κατάφερε να μπει στο τριπρόσωπο των αρχιεπισκοπικών εκλογών.

Με μια ανάρτηση του στο ΜΚΔ ο πατέρ Αυγουστίνος αναφέρει:

«Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον» Αμμόχωστος 1974-2022!

Η Αμμόχωστος το 1974 υπέστη τον πρώτο διαμερισμό των «ιματίων» της με την εισβολή και κατόπιν με τη συνεχιζόμενη κατοχή. Έκτοτε και συχνά πυκνά υφίσταται ταπεινώσεις και ραπίσματα, ακόμα και από τα ίδιά της τα παιδιά!

Την Κυριακή 18/12/2022 είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ένα άξιο τέκνο της, τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο στο ύπατο αξίωμα της Εκκλησίας της Κύπρου. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε! Ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα, γιατί έτσι θα δυνάμωνε ίσως «ενοχλητικά» στην Κύπρο η φωνή της Αμμοχώστου!

Ο καλός μας Δεσπότης δεν έχασε, αλλά αναδείχθηκε Πατριάρχης στην επαρχία του! Στην «προσωρινή» έδρα του, στο Παραλίμνι έλαβε το 82% και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σχεδόν το 80%! Τα ποσοστά αυτά τον καθιστούν ως τον πλέον δημοφιλή Ιεράρχη! Το πρόβλημά μας είναι ότι είμαστε λίγοι ή μάλλον μείναμε λίγοι…

Η Αμμόχωστος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κάλπη της Κύπρου με 120.000 ψηφοφόρους. Με αυτούς τους αριθμούς έπρεπε κανονικά να έλθει 1ος, όμως τελικά κατέληξε στην 4η θέση!

Ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και για την στήριξη. Και τους «εγγύς» και τους «μακράν», γιατί είχαμε ανθρώπους της επαρχίας μας, που τώρα διαμένουν προσωρινά σε Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία και έτρεξαν πάρα πολύ για τον σκοπό αυτό. Όλους αυτούς τους καλούς μας φίλους τους ευχαριστούμε διπλά, γιατί πρώτον πρόταξαν τον τόπο καταγωγής τους την Αμμόχωστο και δεύτερον αντιμετώπισαν και μια υποτίμηση από την τοπική κοινωνία που ζουν τώρα, του τύπου τι θέλετε εσείς τώρα, πού θυμηθήκατε την Αμμόχωστο!

Υπήρξαν όμως, «εγγύς» και «μακράν» και κάποιοι σφοδροί πολέμιοί μας, κάποιοι που μας κτύπησαν πισώπλατα και κάποιοι που μας έδωσαν Ιούδιο φίλημα… Δεν πειράζει, ας είναι καλά από τον Θεό! Εξάλλου μας βοήθησαν να δούμε καθαρά και να «κοσκινίσουμε» τους φίλους μας, εκείνους που μας αγαπούν αληθινά!

Φαίνεται όμως τελικά, ότι σαν Αμμόχωστος μείναμε πάρα πολύ λίγοι! Πάρα πολύ λίγοι θιασώτες της Μεγάλης Αμμοχώστου!!!

Εν πάση περιπτώσει οι εκλογές τελείωσαν και επιστρέφουμε στα καθήκοντά μας. Παρακαλούμε τον Θεό να χαρίζει χρόνια πολλά και υγεία στον Δεσπότη μας και να τον έχουμε πάντα κοντά μας να μας αγαπά και να τον αγαπούμε!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *