Κατέφθασε απο το Ισραήλ στην Κύπρο ιατρός για το παιδάκι με στρεπτόκοκκο Α’

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι είναι το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου Α στην Κύπρο, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με γρίπη β ωστόσο διαπιστώθηκε ότι νοσεί με διεισδυτική λοίμωξη από Στρεπτόκοκκο Α

Μετά από ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας έχει αφιχθεί στην Κύπρο, Λοιμωξιολόγος – Παιδοεντατικολόγος από Ισραήλ για εκτίμηση της κλινικής κατάστασης του. Η κατάσταση του παιδιού αξιολογείται συνεχώς και ενημερώνεται το Υπουργείο επί του θέματος, το οποίο μάλιστα δηλώνει έτοιμο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά της 4χρονης στο Ισραήλ, να το πράξει.

Την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα του στρεπτόκοκκου.

Σημειώνεται ότι ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται κυρίως με άμεση επαφή με τις εκκρίσεις του αναπνευστικού μέσω του βήχα και του φτερνίσματος του πάσχοντος, που είναι ιδιαίτερα μολυσματικός κατά τη διάρκεια της οξείας λοίμωξης.

Η μετάδοση ευνοείται σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός όπως σχολεία, στρατόπεδα, κλειστές δομές και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο χρόνος επώασης από την επαφή μέχρι την ανάπτυξη των συμπτωμάτων  είναι 2-5 μέρες.

Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο προκαλούν διάφορα συμπτώματα όπως πονόλαιμο, πυρετό, ρίγος και μυϊκούς πόνους. Η θεραπεία είναι η λήψη αντιβιοτικής αγωγής κατόπιν οδηγιών από τον προσωπικό ιατρό ή παιδίατρο.

Το Υπουργείο προτρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό εάν τα συμπτώματα του παιδιού δεν παρουσιάζουν βελτίωση, εάν το  παιδί σας τρώει λιγότερο από το κανονικό, εάν το παιδί σας παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης και εάν το μωρό σας είναι κάτω των 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 38℃ ή είναι μεγαλύτερο από 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 39 ℃ ή υψηλότερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *