Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη για τον θάνατο Cidan στις Κεντρικές. Παραδέχθηκε μόνο ένας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η δίκη για το φόνο του Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου και για αρκετό καιρό μονοπώλησε το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που προκάλεσε και τριγμούς στο σωφρονιστικό ίδρυμα, είναι 7 πρόσωπα. Τέσσερις συγκρατούμενοι του Τουρκοκύπριου Cidan που δολοφονήθηκε άγρια και τρεις δεσμοφύλακες, κατηγορούνται ως γνωστόν για την υπόθεση.

O Τούρκος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, αντιμετωπίζει κατηγορία φόνου εκ προ μελέτης. Οι δύο δεσμοφύλακες που ήταν καθήκον το βράδυ που έπεσε νεκρός ο 41χρονος, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, ενώ ο τρίτος δεσμοφύλακας που ήταν υπεύθυνος βάρδιας, αντιμετωπίζει τις δύο κατηγορίες, αυτές της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Πέρα από τον βασικό ύποπτο, οι άλλοι δύο κρατούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, μεθαμφεταμίνης, και ο τέταρτος για παράνομη κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών τάξεως Α’ και Β’.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Τούρκος βασικός κατηγορούμενος ζήτησε όπως μεταφραστεί μαρτυρικό υλικό και καταθέσεις. Ένας από τους κρατούμενους που κατηγορείται παραδέχτηκε δύο από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και η υπόθεση του ορίστηκε για ποινή μεθαύριο, 22 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι άλλοι δύο κρατούμενοι ζήτησαν χρόνο για μελέτη ή απάντηση των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν.

Οι τρεις δεσμοφύλακες, που παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους και με προσωπική εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, δεν παραδέχτηκαν καμία από τις κατηγορίες που αντιμεωπίζουν και το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για ακρόαση την 1η Μαρτίου.

Η διαδικασία διεξήχθη και σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ οι 7 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας συνοδεία πάνοπλων μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *