Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ισραήλ η 4χρονη “Κάναμε το χρέος μας” είπε η Γιαννάκη

«Κάναμε το χρέος μας ως Υπουργείο Υγείας και ως πολιτεία», η πρώτη τοποθέτηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη, η οποία σχολίασε από την εκπομπή  Alpha Καλημέρα, την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε χθες, με σκοπό τη διακομιδή του 4χρονου κοριτσιού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α. Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, το κορίτσι βρίσκεται στα χέρια των εξειδικευμένων εντατικολόγων στο Ισραήλ προσθέτοντας πως σήμερα το απόγευμα θα έχει επικοινωνία με το νοσοκομείο έτσι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της.  

Υπενθυμίζεται ότι η 4χρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου, που την παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, η 4χρονη διασωληνώθηκε και έκτοτε η κατάσταση της υγείας της παραμένει σοβαρή και κρίσιμη. Η διακομιδή, του κοριτσιού στο Ισραήλ κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με την κα Γιαννάκη, έτσι ώστε να τύχη εξειδικευμένης θεραπείας. Εξήγησε πως το Μακάρειο νοσοκομείο δεν διαθέτει τόσο εξειδικευμένο μηχανισμό. Πρόκειται, εξήγησε για εξειδικευμένο εξοπλισμό που δεν διαθέτουν όλα τα νοσοκοκεία.

Σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη το Υπουργείο βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασίας από την Κυριακή με την παρουσία εντατικολόγου από το Ισραήλ.

Σχολιάζοντας στα της επιχείρησης, η Δρ. Γιαννάκη, την χαρακτήρισε ως μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έστησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να σωθεί το παιδάκι. Η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι ανάμεσα στην ομάδα, που θα ερχόταν από το Ισραήλ, θα βρίσκεται ένας παιδοχειρουργός και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με το μηχάνημα, καθώς επίσης και η Βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Telasomer, στο Ισραήλ. Επίσης, πως με την ομάδα ήρθε και ένας τεχνικός, ώστε να στήσει το μηχάνημα, που θα μεταφέρει το παιδί με ασφάλεια στο Ισραήλ. Μαζί τους έφεραν, και όλες τις απαραίτητες προμήθειες και αναλώσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *