Άλλο ένα παιδί με στρεπτόκοκκο στο Μακάρειο. Σε επιφυλακή Υπουργείο και αρμόδιοι

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ένα ακόμη παιδάκι που διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και λαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία για αντιμετώπιση της λοίμωξης. 

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ο στρεπτόκοκκος είναι ένα κοινό μικρόβιο που συχνά προκαλεί λοιμώξεις στον παιδικό πληθυσμό. 

“Έχουμε περιστατικά με στρεπτόκοκκο, αλλά είναι πολύ ήπια. Τα περιστατικά με διεισδυτική στρεπτοκοκκική νόσο είναι πολύ σπάνια, πολύ λίγα, δεν έχουμε άλλη παρόμοια περίπτωση αυτή τη στιγμή”

Ο Δρ. Ηλία ανέφερε ότι το νοσηλευτήριο και το Υπουργείο Υγείας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό. 

“Αυτό που παίζει ρόλο είναι η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη θεραπεία αυτών των παιδιών, αυτό που κάνουμε είναι η έγκαιρη ανίχνευση αυτών των παιδιών που μπορεί να εξελιχθούν άσχημα”

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου τόνισε ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς οι παιδίατροι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είναι πλήρως ενημερωμένοι για τη νόσο.

Eρωτηθείς αναφορικά με την υγεία του 4χρονου κοριτσιού που διακομίστηκε από την Κύπρο στο Ισραήλ σε πολύ σοβαρή κατάσταση, απάντησε ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από το Υπουργείο Υγείας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *