Όσοι εκθέτουν την Εκκλησία, να σταματήσουν διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος

Με αιχμές συνοδεύτηκε η πρώτη δήλωση του νέου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, Γεώργιου μετά την εκλογή του, αφού κάλεσε «όσους περιφέρονται από μέσο σε μέσο και εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους να σταματήσουν».

Σε δήλωση του αρχικά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον θεό που επέτρεψε τη σημερινή εκλογή του, τους συνοδικούς που με την ψήφο τους τους εξέλεξαν και τον λαό που τον έστειλε στο τριπρόσωπο. Επεσήμανε ότι «η τόσο μεγάλη ιστορία της Εκκλησίας μας με 2000 χρόνια και με τους τόσους για να κρατηθεί ο τόπος και χριστιανικός και ελληνικός κάνουν τα πόδια μου να λυγίζουν».

Πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί μη κατώτερος των προκατόχων του. «Η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της και ο λαός μας περιμένει να ενσκήψουμε στα προβλήματά του πολλά από τα οποία προέρχονται από την εισβολή και κατοχή», σημείωσε ακολούθως.

Ανέφερε καταληκτικά ότι «νομίζω από σήμερα και κάποιοι οι οποίοι είχαν σαν ασχολία τους να περιφέρονται από μέσο σε μέσο και να εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους να σταματήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *