Ρίγη συγκίνησης. Υιοθέτησαν παιδί με την ίδια σπάνια ασθένεια που έχει το βιολογικό του παιδί

Ένα αγοράκι με σπάνια γενετική ασθένεια βρήκε για πάντα ένα σπίτι, αφότου εγκαταλείφθηκε ως βρέφος.

Νωρίτερα φέτος, ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ υιοθέτησε τον 9χρονο Τρέι, ο οποίος πάσχει από την ίδια, σπάνια, γενετική ασθένεια, όπως το 6χρονο βιολογικό τους παιδί, ο Ταγκ.

«Ο Ταγκ αγαπά πολύ τον αδελφό του, ενώ η Μόνικα κι εγώ είμαστε ξετρελαμένοι που έχουμε ένα ακόμη παιδί», δήλωσε χαρούμενος ο πατέρας

Τα δύο παιδιά πάσχουν από αιμορροφιλία τύπου Α, μία ασθένεια που προκαλεί ξαφνική ή παρατεταμένη αιμορραγία, ενώ και οι δύο χρειάζονται θεραπεία εφ όρου ζωής .

Ο Ταγκ διαγνώστηκε με την ασθένεια, όταν ήταν δύο ημερών και βρισκόταν στην εντατική νεογνών. Η μητέρα του είπε ότι δεν γνωρίζει, αν υπάρχει στην οικογενειακή της ιστορία άλλο μέλος που είχε την ίδια ασθένεια. Όπως είπε ο πατέρας του μικρού, τον καλωσόρισαν έπειτα από έξι χρόνια προσπαθειών.

«Αφότου συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή -τουλάχιστον βιολογικά- να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, αναζητήσαμε άλλες επιλογές», ανέφερε η μητέρα.

Έτσι σκεφτήκαμε την υιοθεσία αφότου διαβάσαμε μία ιστορία στο περιοδικό που εκδίδει το Εθνικό Ίδρυμα Αιμορροφιλίας και αφορούσε μία οικογένεια που υιοθέτησε ένα παιδί με αιμοροφιλία.

Στην Κίνα τα παιδιά με αιμορροφιλία δεν πληρούν προϋποθέσεις για υιοθεσία και πολλά παραμένουν στα ορφανοτροφεία. Έτσι η οικογένεια αποφάσισε να υιοθετήσει το παιδί. Τον Απρίλιο του 2019 είδαν μία φωτογραφία του παιδιού με το πλατύ χαμόγελο και κίνησαν όλες τις διαδικασίες.

Ταξίδεψαν μέχρι την Κίνα, όπου τελικά τον γνώρισαν από κοντά. Τότε χρησιμοποιούσε το αναπηρικό του καροτσάκι, καθώς αντιμετώπιζε αιμορραγία.

Τώρα πλέον, δεν το χρησιμοποιεί και λαμβάνει θεραπεία. Μαζί με τον αδελφό του αγαπούν να παίζουν με τα Lego τους, να κολυμπούν και να κάνουν ποδήλατο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *