Σήμερα η τελευταία ημέρα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Τελειώνει σήμερα Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, η προθεσμία εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο για τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές και υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, όλα τα κατά τόπους Γραφεία Επαρχιακών Διοικήσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5.00 μ.μ., για την παραλαβή αιτήσεων για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.

Αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.elections.gov.cy, για αιτητές ηλικίας έως 25 ετών, μέχρι τα μεσάνυκτα της 27ης Δεκεμβρίου 2022. Αντίστοιχα, όσον αφορά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε κέντρο του εξωτερικού, δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο  aps.elections.moi.gov.cy μέχρι τα μεσάνυκτα της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Μειωμένο το ενδιαφέρον

Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον για εγγραφή στους εκλογικούς τόσο σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021, όσο και σε σχέση με τις προηγούμενες Προεδρικές.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείουανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 8,154 αιτήσεις, υποδεικνύοντας πως είναι ένας αριθμός πιο χαμηλός από την αντίστοιχη τριμηνία του 2018 κατά την οποία υποβλήθηκαν 10,410 αιτήσεις.

«Είναι σαφώς πιο χαμηλός (ο αριθμός αιτήσεων) και από την αντίστοιχη τριμηνία των βουλευτικών εκλογών, όπου είχαν υποβληθεί 14,168 αιτήσεις», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε, πως ο αριθμός για εν δυνάμει εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ανέρχεται στις 172 χιλιάδες, με τις 71 χιλιάδες εξ αυτών να αφορούν ηλικίες 18-25 ετών.

«Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται όσοι είναι άνω των 18 ετών κύπριοι πολίτες, όμως σίγουρα μεγάλο μέρος περιλαμβάνει και άτομα που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό κάτι για το οποίο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Άρα είναι εν δυνάμει δικαιούχοι αλλά δεν είναι αυτός ο πραγματικός αριθμός», εξήγησε ο κ. Βασιλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *