Τρέχουν να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους τελευταία στιγμή

Η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιεί σήμερα ελέγχους στις αιτήσεις που έγιναν για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο καθώς επίσης και τις αιτήσεις που έφτασαν από τις πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξαν διπλές αιτήσεις που έγιναν και ηλεκτρονικά και έντυπα. Η εκτίμηση πάντως είναι πως θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2018.

Την ίδια στιγμή εκτιμάται πως θα έχουμε ρεκόρ υποψηφιοτήτων οπότε αν τελικά όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν να υποβάλουν υποψηφιότητα τηρούν τα κριτήρια και εμφανιστούν στη διαδικασία που θα γίνει στις τ Ιανουαρίου στο Συνεδριακό, τότε θα καταλήξουμε σε ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο.

Υποψήφιοι αναμένεται πως θα είναι οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χρίστου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Μάριος Ηλιάδης, Τσελεστίνα Ντι Πέτρο, Αλέξιος Σαββίδης, Χαράλαμπος Αριστοτέλους, Ανδρόνικος Ζερβίδης, Ανδρέας Ευστρατίου, Λούης Κουτρουκκίδης, Κωνσταντίνος Παναγή και Λουκάς Σταύρου.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 8.00 – 12μ.

Στις Προεδρικές εκλογές του 2018, είχαμε εννέα υποψήφιους, ενώ το 2013 σημειώθηκε ρεκόρ με 11 υποψήφιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *