Πυρ και μανία ο Υπ. Υγείας σε νοσηλευτήρια που αρνήθηκαν να περιθάλψουν ασθενέις

Μετά από καταγγελίες ασθενών ότι ιδιωτικά νοσηλευτήρια του ΓΕσΥ αρνήθηκαν να τους περιθάλψουν παραπέμποντάς τους στα δημόσια νοσοκομεία τις μέρες των γιορτών, ο Υπουργός Υγείας, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση των περιστατικών.

Εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος μάλιστα, καθώς στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και μιλώντας στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι αναμένει από τον ΟΑΥ να επιβληθούν πέναλτι. «Θεωρώ πως νοσηλευτήρια που είναι κάτω από τη στέγη του ΓΕσΥ είναι απαράδεχτο κάποιες ειδικότητες γιατρών να πηγαίνουν με άδεια αυτές τις άγιες μέρες και οι γιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι άνθρωποι και αυτοί θέλουν να παίρνουν τις άδειές τους. Άρα αυτά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν την ευκαιρία να αμείβονται με αρκετά χρήματα, να αποφασίσουν να κλείνουν τμήματα τους και να φορτώνουν τα δημόσια νοσοκομεία» είπε.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι ενημέρωσε ήδη με επιστολή τον ΟΑΥ. «Ενημερώθηκε ο ΟΑΥ θα σταλεί επιστολή και για τρίτο περιστατικό και αναμένω ο ΟΑΥ να δείξει την αυστηρότατα του. Υπάρχει πρόνοια στον νόμο που μπορεί να επιβληθούν κάποια πέναλτι» σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο κ.Χατζηπαντέλα υπογράμμισε ότι σε σύσκεψη που είχε με τις ιατρικές υπηρεσίες, «δόθηκαν εντολές στους επιθεωρητές να επισκεφθούν τα νοσηλευτήρια και να σιγουρευτούν ότι οι γιατροί που πρέπει να είναι παρόν θα είναι εκεί και δεν θα είναι με άδεια αναπαύσεως αυτές τις κρίσιμες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *