Δρ Καραγιάννης: “Δεν είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα. Οι συστάσεις γίνονται για να είμαστε σε ετοιμότητα”

“Για να είμαστε σε έτοιμότητα, γίνονται οι συστάσεις” ανέφερε, ο Δρ Καραγιάννης στην εκπομπή Alpha καλημέρα. κλήθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα μετά την έξαρση κρουσμάτων στην χώρα.

Ο κ Καραγιάννης ανέφερε πως το στέλεχος το οποίο θορυβεί την Ευρώπη, είναι το PF7 το οποίο υπάρχει ήδη στην Κύπρο και πως “δεν είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα. Οι συστάσεις γίνονται για να είμαστε σε ετοιμότητα”.

Ο Δρ Καραγιάννης είπε πως δεν λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα, μέχρι τουλάχιστον η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει συλλογικά αν θα παρθούν μέτρα στα αεροδρόμια, μια απόφαση που αναμένεται να παρθεί σήμερα.

“Μια εισήγηση είναι αυτή που υιοθέτησε το Βέλγιο, η ανάλυση των λυμάτων από τα αεροπλάνα ώστε να επιτηρούμε τις διάφορες παραλλαγές.” είπε.

Συνεχίζοντας ο καθηγητής τόνισε πως “Στόχος είναι να δούμε πως θα ελέγξουμε την κατάσταση αν προκύψει ένα νέο στέλεχος στην Κίνα, να αποτρέψουμε τη γρήγορη μετάδοση στον κόσμο”, ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο έξαρσης ιώσεων και γρίπης τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *