Φραντζέσκα Σωτηρίου: Απο τα νοσοκομεία…στην δημιουργία της δικής της σχολής μακιγιάζ

Είναι απο τους ανθρώπους που θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει, τολμηρή, ευδιάθετη, με γνωμονα να κάνει τους γύρω της να αισθανονται όμορφα.

Η Φραντζέσκα Σωτηρίου Είχε πάει για σπουδές το 2009 στην Ε΄λλάδα. Ακολούθησε τον κλάδο του τεχνολόγου ακτινολόγου. Όπως αναφέρει η 31χρονη σήμερα κοπέλα στο ecosmoscy: “To 2012 εργοδοτήθηκξα στον Alpha Evresis Diagnostic Centre στην Λευκωσία. Αργότερα συνέχισα να εργάζομαι ως ακτινολόγος, στο American medical Center. Εκεί δούλευα σε χειρουργεία, σε βιοψίες μαστών και άλλα πολλά.”

Όπως αναφέρει η Φραντζέσκα “Θυμάμαι βρισκόμουν πολυ κοντά σε ανθρώπους με καρκίνο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσους γνώρισα αλλά και όσους έφυγαν απο την ζωή . Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για εμένα”.

Παρόλα αυτά η κ. Σωτηρίου ανέκαθεν ήθελε να σπουδάσει την τέχνη του μακιγιάζ , μιας και απο πολύ μικρή ήταν το χόμπυ της.” Απο τότε που ήμουν μαθήτρια θυμάμαι νατον εαυτό μου να ασχολειται ερασιτεχνικά με το μακιγιάζ. Για να φανταστείτε στο σπίτι έχω ακόμη και εργασία απο το δημοτικό που σχεδίαζα την επιχείρηση μου! Στα θέατρα του σχολείου έκανα το μακιγιάζ, πωλούσα καλλυντικά στο σχολείο. Μάλιστα πολλές κοπέλες αγόρασαν τα πρώτα τους καλλυντικά απο εμένα κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα!”

Η 31χρονη πήρε την απόφαση να κάνει στροφή στην καριέρα της και να σπουδάσει τελικά την τέχνη του μακιγιάζ όπως αναφέρει. “Τελικά αυτό το πάθος ήθελα να το μεταλαμπαδέυσω και σε άλλες κοπέλες. Σπουδασα τελικά αυτό που αγαπούσα και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο να κάνω στρόφη στην καριέρα μου και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, αφου απο πολυ μικρή αγαπούσα το μακιγιάζ. Αργότερα όλα ήρθαν πολύ ξαφνικά. Η πρόταση απο την σχολή ZERVA COSMETICS, για να γίνω η αντιπρόσωπος της σχολής στην Κύπρο. Δεν μετανιώνω καθόλου για την επαγγελματική αλλαγή που έκανα. Ούτε για την σπουδή μου και την εμπειρία μου ως επαγγελματίας υγείας”.

Όπως αναφέρει η κοπελα : “Φυσικά δεν είναι εύκολη απόφαση να αρχίσεις κάτι καινούργιο ενώ έχεις μια σίγουρη δουλειά και να ρισκάρεις όχι μόνο την δουλεία σου, αφού χρειάζεσαι σαφώς και ένα κεφάλαιο, αν όμως έχουμε το θάρρος και την πίστη στο εαυτό μας όλα μπορούν να γίνουν. Εδώ και τρία χρόνια λοιπόν, έχω την σχολή μακιγιάζ στην Λάρνακα, και έχω μαθήτριες απο όλες τις πόλεις. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα είναι οι γνωριμίες που κάνω και το πόσο ευχαριστημένες είναι μαζί μου οι μαθήτριες μου”

Η Φραντζέσκα όπως λέει “Λατρεύω να κάνω την κάθε γυναίκα πιο όμορφη και να βλέπω στα μάτια της την ικανοποίηση και να νιώθουν πιο όμορφες και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στον χώρο μου λοιπόν, μπορούν να σπουδάσουν την τέχνη του μακιγιάζ , όπου και έγω με την σειρά μου τις βοηθώ να αποκτήσουν εμπειρίες, να μπούν στον χώρο της μόδας και να εργοδοτηθούν πιο εύκολα. Επίσης μπορούν να μάθουν απο μόνες τους να βάφουν τον εαυτό τους. Η κάθε κοπέλα, με την πορεία, θα έχει τις γνώσεις για να ξέρει ποια χρώματα της ταιριάζουν, για να αναδείξουν και να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης προσφέρω υπηρεσίες όλων των ειδών μακιγιάζ, όπως νυφικό, βραδινό, μακιγιάζ τηλεόρασης special effects και άλλα πολλά, καθώς και πώληση επαγγελματικών προιόντων μακιγιάζ. Είμαι πάντα στην διάθεση της κάθε γυναίκας που θελει να συνεργαστεί μαζί μου”

Κλείνοντας η κοπέλα ανέφερε πως “H συμβουλή μου λοιπόν είναι να περνάτε όμορφα και ότι δεν σας αρέσει να το αλλάζετε. Αν χρειαστεί γυρίστε τον κόσμο ανάποδα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *