Ανθούση: “Υπάρχει ανέπισημη πληροφορία ότι υπάρχει κύκλωμα που δίνει 50ευρώ σε αιτήτες ασύλου για να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση”

Ανεπίσημες Πληροφορίες κατέχει η Υφυπουργός Κοινωνικής πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, που κάνει λόγο για κύκλωμα που χρηματίζει αιτητές ασύλου για να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση.

Όπως εξήγησε η κ. Ανθούση: “Υπάρχουν πληροφορίες που άτομα προσεγγίζουν αιτήτες ασύλου, δίνοντας τους 50 ευρώ για να δηλώσουν ψευτικη διεύθυνση”.

Συνεχίζοντας η Υφυπουργός εξήγησε πως “εάν ισχύουν αυτά που μου μεταφέρονται σε ανεπίσημο επίπεδο από διάφορες πηγές, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο κύκλωμα, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την προσπάθεια των αιτητών να βγουν από το Πουρνάρα, δηλώνοντας ψεύτικες διευθύνσεις.»

Η κ. Ανθουση ανφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των διευθύνσεων διαμονής των ατόμων που αποδεσμεύονται από το Κέντρο «Πουρνάρα», θίγοντας το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δηλώνονται διευθύνσεις και, όταν ζητηθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. ενοικιαστήριο έγγραφο), διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν σπίτια. Αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να ελεγχθεί, είπε, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και το Υπουργείο Εσωτερικών, «διότι κάποιος τους δίνει αυτή τη διεύθυνση και ενδεχομένως να υπάρχει και μια κινητικότητα διαφόρων “καλοθελητών” και να υπάρχει και εκμετάλλευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *