Στην “φόρα” το τελικό ψηφοδέλτιο για τις Προεδρικές του ’23


Παρουσιάστηκε πριν από περίπου μία ώρα το τελικό ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, για την εκλογή του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 5 Φεβρουαρίου.

Το ψηφοδέλτιο έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Έφορος Προεδρικών Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου. Μετά και την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου, θα προχωρήσει η εκτύπωση, με τα ονόματα των υποψηφίων να εμφανίζονται ως ακολούθως:

Αβέρωφ Νεοφύτου
Χρίστος Χρίστου
Ιουλία Χόβρινα Κομνηνός
Χαράλαμπος Αριστοτέλους
Αχιλλέας Δημητριάδης
Ανδρέας Ευστρατόυ
Ανδρόνικος Ζερβίδης
Γιώργος Κολοκασίδης
Ανδρέας Μαυρογιάννης
Τσελεστίνα ντε Πέτρο
Αλέξιος Σαββίδης
Λουκάς Σταύρου
Νίκος Χριστοδουλίδης
Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Απορρίφθηκε η ένσταση Κολοκασίδη

Πάντως, η ένσταση που είχε καταθέσει ο υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης, απορρίφθηκε. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο κ. Κολοκασίδης ανέφερε τα εξής:

«Κάθε εκπρόσωπος υποψηφίου κλήθηκε να ελέγξει το δείγμα που αφορούσε τον υποψήφιο του και μόνο. Προς έκπληξη μας όμως παρατηρήσαμε ότι ο Έφορος Εκλογών επέτρεψε σε συγκεκριμένο υποψήφιο να χρησιμοποιήσει ως λογότυπο στο ψηφοδέλτιο του σύμβολο το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη επιλογής. Για σκοπούς ακρίβειας, σημειώνουμε ότι το σύμβολο το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι ένα εκ των τριών καθορισμένων συμβόλων που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ο κάθε ψηφοφόρος για να ψηφίσει τον Πρόεδρο της επιλογής του. Προς τούτο θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει διόρθωση στο τελικό ψηφοδέλτιο ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *