Φόνος Tansu: Tον έδειραν δύο φορές. Δεν του παρείχαν βοήθεια, ξεψύχησε αβοήθητος

Ο άγριος ξυλοδαρμός του 41χρονου Tansu Cidan τεκμηριώνεται πλέον και επιστημονικά αφού βάση των εξειδικευμένων εξετάσεων ο θάνατος του επήλθε από κρανιοεγκεφαλικη κάκωση. 

Στην πολυσέλιδη αναφορά των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων διαφαίνεται το μένος αλλά και απανωτές επιθέσεις άγριου ξυλοδαρμού από τους συγκρατούμενους στις κεντρικές φυλακές. 

Μέσα από τα αποτελέσματα τεκμηριώνεται επίσης ότι ένα τουλάχιστον 24ωρο πριν από το θάνατο του 41χρονου κρατούμενου σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις με διάστημα μερικών ωρών δέχθηκε επίθεση εντός του κελιού από κρατούμενους οι όποιοι τον ξυλοκόπησαν άγρια. 

Θα ζούσε…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που καταγράφουν τα επιστημονικά αποτελέσματα είναι ότι ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος αλλά αν από πλευράς των κεντρικών φυλακών ενεργούσαν έγκαιρα και εντός μιας ώρας ο θάνατος του θα μπόρεσε να αποφευχθεί. Το θύμα αν και είχε καλέσει σε βοήθεια οι δεσμοφύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ενώ κατά τον απογευματινό έλεγχο προσπέρασαν το κελί του. 

Ο Tansu Cidan είχε δολοφονηθεί εντός των κεντρικών φυλακών στις 27 Οκτωβρίου γιατί σύμφωνα με τις ομολογίες δυο εμπλεκόμενων στην υπόθεση δολοφονίας του, ο βασικός κατηγορούμενος υποψιαζόταν ότι το θύμα είχε φωτογραφίες και βίντεο της συζύγου του. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται και 3 δεσμοφύλακες οι οποίοι είναι ελεύθεροι υπό όρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *