Φωτεινή Στυλιανού: Η χημικός εξηγεί στο ecosmoscy πως γίνεται η εξέταση με το τριπλό τεστ για RSV, γρίπη και Covid

Στο ecosmoscy. news, μίλησε η χημικός Φωτεινή Στυλιανού, για το πως γίνεται εξέταση με το τριπλό τέστ για γρίπη Α’ , RSV και κορωνοιό.

Μιλώντας στο ecosmoscy, η κ . Στυλιανού ανέφερε πως το τέστ είναι διαθέσιμο στα κλινικά εργαστήρια εδώ και καιρό. Σε σχέση με την διαδικασία που θα ακολουθείται η χημικός ανέφερε πως: “Η διαδικασία λήψης του δείγματος είναι όπως γίνεται με τον covid, δηλαδή γίνεται λήψη ρινοφαρύγγικού με λεπτή μπατονετα. Είναι τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και έχουμε αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά.

“Καλύτερα να εξετάζονται μόνο όσοι έχουν συμπτώματα”.

Η κ. Στυλιανού ανέφερε πως “Είναι καλύτερα να εξετάζονται μόνο όσοι έχουν συμπτώματα και όχι οι επαφές κρουσμάτων.”

Μάλιστα όπως είπε “για να δείξει δηλαδή το τεστ πρέπει να έχουν μόλις εκδηλωθεί κάποια σχετικά συμπτώματα”

Σε σχέση με το πως μπορεί κάποιος να εξεταστεί εαν είναι θετικός σε μια απο τις τρείς παθήσεις, η χημικός τόνισε πως “Μπορεί κάποιος να εξεταστεί με μια λήψη δείγματος και για γρίπη Α , γριπη Β, Covid και RSV ή και για το καθένα από τα ποιο πάνω ξεχωριστά, πχ μόνο για γρίπη, ή μόνο για RSV”

Καταλήγοντας η κ. Στυλιανού, αναφέρθηκε και στον στρεπτόκοκκο τύπου Α’ που κυκλοφορεί αυτό το διάστημα λέγοντας πως “για το στρεπτόκοκκο Α που επίσης κυκλοφορεί αρκετά αυτό το διάστημα γίνεται επίσης τεστ ταχείας ανίχνευσης, αλλά το δείγμα λαμβάνεται από το λαιμό/ φαρυγγα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *