Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή για αίτημα μελών για απόσυρση «Κράτος Μαφία» λέει η αστυνομία

Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή για αίτημα μελών για απόσυρση του βιβλίου “Κράτος Μάφία” λέει η αστυνομία.

Όπως ανέφερε κ. Δρουσιώτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το αίτημα για απόσυρση του βιβλίου εδράζεται στο ότι αναφορές του βιβλίου «επιρρίπτουν ψευδείς ευθύνες στα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας».

Ο κ. Δρουσιώτης υποστήριξε επίσης ότι «η καταφυγή των τεσσάρων στελεχών…σε δικηγόρο για ένα υπηρεσιακό θέμα δεν μπορεί να έγινε χωρίς συνεννόηση με την ηγεσίας της Αστυνομίας» και χαρακτήρισε «πρωτοφανές το φαινόμενο η Αστυνομία αντί να διερευνά τις υποθέσεις να απειλεί με δικαστικά μέτρα το θύμα μιας σοβαρότατης εγκληματικής ενέργειας».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του κ. Δρουσιώτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε πως η Δύναμη δεν εμπλέκεται στο όλο θέμα.

«Είναι κάποια μέλη μας, τα οποία, όπως κάθε πολίτης στη Δημοκρατία, έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, όταν αυτά θίγονται», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μακάριος Δρουσιώτης σημείωσε πως το αίτημα για απόσυρση του βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία γίνεται τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Όπως ανέφερε, το βιβλίο αυτό είναι το τρίτο της τριλογίας για τη διαφθορά στην Κύπρο, στο οποίο καταγράφει «την προσωπική μου περιπέτεια από την παρακολούθηση των επικοινωνιών μου και αναφέρομαι στην καταγγελία της υπόθεσης στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας».

Υποστήριξε πως «δυόμισι χρόνια μετά, οι έρευνες της Αστυνομίας επέφεραν μηδενικά αποτελέσματα, παρά τα στοιχεία που τους είχα παραδώσει» και ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο βιβλίο, «η αστυνομία δεν έκανε την πρέπουσα διερεύνηση τόσο στην καταγγελία για παρακολούθηση των επικοινωνιών μου, όσο και τη φυσική παρακολούθηση και απόπειρα εκφοβισμού μου για να μην κυκλοφορήσω το βιβλίο».

Την απόσυρση του βιβλίου φαίνεται να ζητούν μέσω δικηγόρου τέσσερα στελέχη της Αστυνομίας.

«Στην επιστολή που έλαβα μέσω δικηγόρου», σημείωσε ο κ. Δρουσιώτης, «αναφέρεται ότι «ολόκληρο το βιβλίο»(!) και ειδικότερα τα υποκεφάλαια που αναφέρονται στην Αστυνομία ‘δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα’ και ‘επιρρίπτουν ψευδείς ευθύνες στα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας’».

Ανέφερε ακόμη ότι πέρα από την απόσυρση του βιβλίου τα μέλη της Αστυνομίας ζητούν τροποποίηση ή αφαίρεση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, δημόσια απολογία, καθώς και χρηματική αποζημίωση: «Σε περίπτωση που προβείτε στις ως άνω ενέργειες θα μεριμνήσετε όπως γίνει επικοινωνία μαζί μας, με σκοπό την από μέρους σας καταβολή αποζημίωσης για τη μέχρι σήμερα δυσφήμιση τους».

Σύμφωνα με τον Δρουσιώτη, στην επιστολή αναφέρεται ότι σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης, τα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας μου υποβάλλουν ότι θα καταχωρήσουν αγωγή εναντίον μου και ότι θα αιτηθούν διάταγμα από το δικαστήριο για απαγόρευση κυκλοφορίας του βιβλίου.

«Επειδή στην άνευ ημερομηνίας επιστολή δεν προσδιορίζεται κανένα χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου μου ζητείται να συμμορφωθώ, δηλώνω δημόσια ότι δεν έχω καμιά πρόθεση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους και ότι είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τα γραφόμενα μου», κατέληξε ο κ. Δρουσιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *