Φρικτός ο θάνατος Δωρόθεου. Χτύπουσε το κεφάλι του σε κάθε σκαλοπάτι ενώ τον έσερναν

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες σε σχέση με τον φόνο του 61χρονου Δωρόθεου Δημητριάδη, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε πολυκατοικία στα Λατσιά, στην προσπάθεια του να βοηθήσει οικογενειακή του φίλη, η οποία είχε συχνά καβγάδες με το ζεύγος υπόπτων που διαμένει απέναντι από το διαμέρισμα της και λίγη ώρα νωρίτερα, πριν την διάπραξη του εγκλήματος, είχε βρεθεί στην Αστυνομία για καταγγελία. 

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την ανανέωση της κράτησης των υπόπτων, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο, ώστε να στηθεί πλήρως το παζλ του εγκλήματος, σε σχέση με το τι προηγήθηκε και ποιοι χτύπησαν το θύμα, το οποίο αρχικά δέχθηκε επίθεση από το ζεύγος, 35 και 31 ετών, στην παρουσία μάλιστα των τεσσάρων παιδιών του, ενώ το ένα από αυτά, κλήθηκε από τον πατέρα του να φωνάξει τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στην πλατεία, εξού και στο σημείο έφθασαν τα άλλα πέντε πρόσωπα. 

Κλειδί στην εξιχνίαση του εγκλήματος αποτέλεσε η κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει η οικογενειακή φίλη του 61χρονου, καθώς φοβόταν λόγω των συχνών προστριβών με το ζεύγος, αφού κατέγραφε το σκηνικό της επίθεσης μέχρι την μεταφορά του θύματος στις σκάλες και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τον εντοπισμό του από μέλη της Αστυνομίας που κλήθηκαν στην σκηνή.  

Υπενθυμίζεται πως πριν την θανατηφόρα επίθεση, η οικογενειακή φίλη του 61χρονου είχε διαπληκτιστεί με την 31χρονη γειτόνισσα της για την ακαταστασία που δημιουργούσαν τα παιδιά της, όπου η τελευταία, όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, της επιτέθηκε φραστικά, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία στο σημείο. Ακολούθως, η νεαρή παραπονούμενη ενημέρωσε για το συμβάν τον 61χρονο, ο οποίος αφού μετέβηκε στο διαμέρισμα της, τη συνόδεψε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.​

Ακολούθως, ο 61χρονος μαζί με τη νεαρή επέστρεψαν στο διαμέρισμα της και προτού εισέλθουν σε αυτό, το θύμα είπε στη νεαρή να μπει εντός του διαμερίσματος της και να περιμένει όσο αυτός θα πήγαινε να συνομιλήσει με το ζεύγος, δηλαδή τον 35χρονο και την 31χρονη, με τους οποίους πιάστηκε στα χέρια και ακολούθησαν, όσα ακολούθησαν, μέχρι το μοιραίο. 

Πιάστηκαν στα χέρια, φώναζε για βοήθεια το παιδί

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, όταν ο ανήλικος άνοιξε την πόρτα, το θύμα λογομάχησε με την 31χρονη και ακολούθως την χαστούκισε στο πρόσωπο. Ο 35χρονος σύζυγος της, ο οποίος βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος, άκουσε φασαρία και όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε το θύμα, έπεσαν στο πάτωνα εντός του διαμερίσματος όπου και συνεπλάκηκαν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την μαρτυρία, ο 35χρονος ακούστηκε να λέει σε ένα από τα παιδιά του να πάει στην πλατεία και να φωνάξει όσους ήταν εκεί, προκειμένου να έρθουν για βοήθεια.

Η κάμερα ασφαλείας, δείχνει πως ενώ το θύμα βρισκόταν στο έδαφος, εντός του διαμερίσματος, στο σημείο έφθασαν οι άλλοι πέντε ύποπτοι, με τους τρεις να εισέρχονται εντός.

Το θύμα, ενώ ακόμα βρισκόταν στο έδαφος εντός του διαμερίσματος, με το κεφάλι του εκτός της εισόδου, δεχόταν χτυπήματα, ενώ ακολούθως, ο ένας εκ των πέντε υπόπτων, φαίνεται να σέρνει με τη βία τον 61χρονο εκτός της εισόδου. Ακολούθως, ο ένας εκ των υπόπτων, του επέφερε με τα χέρια και τα πόδια του χτυπήματα στο πρόσωπο και την κοιλιά. Κατά τον ίδιο χρόνο, δύο εκ των υπόπτων, βρίσκονταν κοντά στο θύμα σε στενό κλοιό.

Στη συνέχεια, το θύμα φαίνεται να προτρέπετε από ένα ύποπτο να κατεβεί τις σκάλες και με τη συνοδεία άλλων τεσσάρων υπόπτων, άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες.

Ακολούθως κλήθηκε η αστυνομία από ένοικο της πολυκατοικίας και μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λατσιών έφθασαν στο σημείο, ωστόσο τα πέντε πρόσωπα που είχαν κληθεί στο μέρος από τον ανήλικο, τράπηκαν σε φυγή.  

Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, οι ύποπτοι είναι φίλοι μεταξύ τους και κατά τον ουσιώδη χρόνο άκουγαν φωνές, ενώ σε κάποια στιγμή άκουσαν τον ανήλικο να τους φωνάζει πως «δέρνουν την μάμα».

Χτυπούσε το κεφάλι του σε κάθε σκαλί 

Όταν έφθασαν στο μέρος, δύο εκ των υπόπτων, άκουσαν τον 35χρονο να φωνάζει «είσαι εσού άδρωπος ρε μπ… να δέρνεις τη γυναίκα μου» και ακολούθως άκουσαν ήχο από χαστούκι. Στη συνέχεια οι ύποπτοι ανέβηκαν στο διαμέρισμα του ζεύγους και εισήλθαν σε αυτό, οι τρεις εκ των πέντε που έφθασαν στο σημείο.

Εκεί, ο 35χρονο χτυπούσε το θύμα, το οποίο βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, με μπουνιές στο πρόσωπο και κλωτσιές σε διάφορα μέρη του σώματος του. Το θύμα φώναζε να τον αφήσουν και να προσπαθεί να αμυνθεί, χωρίς να προσπαθεί να χτυπήσει κανένα. Ακολούθως, ένας εκ των υπόπτων, χτυπά το θύμα στην κοιλιά, με το θύμα να βγάζει κραυγές πόνου.  

Στη συνέχεια, άλλος ύποπτος, σέρνει το θύμα με δύναμη έξω από το διαμέρισμα και τον χτυπά ελαφριά με το πόδι στο πρόσωπο και αφού το θύμα σηκώνεται, ο ύποπτος τον χτυπά δυνατά με γροθιά στην κοιλιά.

Στην συνέχεια, οι ύποπτοι ενώ κατέβαζαν το θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο 61χρονος πέφτει στο έδαφος, όπου ακολούθως τον έσερναν με τα πόδια, με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του σε κάθε σκαλί.

Όταν τον μετέφεραν στην είσοδο της πολυκατοικίας, το παντελόνι του είχε κατεβεί κάτω από τα γόνατα και ενώ βρισκόταν το θύμα στο έδαφος και είχε ακόμη τις αισθήσεις του, ο ένας εκ των υπόπτων, άρχισε να του δίνει μπουνιές στο πρόσωπο, ενώ άλλοι δύο ύποπτοι του δίνουν κλωτσιές στην περιοχή της κοιλιάς και στα πλευρά. Παράλληλα, άλλος ύποπτος, πάτησε με δύναμη το θύμα στην κοιλιά.

Νέες έρευνες και ανακρίσεις 

Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης των υπόπτων για άλλες πέντε μέρες, αφού ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, ενώ έχουν παραληφθεί νέα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία και εξετάζονται. 

Παράλληλα, λήφθηκε κατάθεση από ένα από τα ανήλικα παιδιά και αναμένεται να ληφθεί και από το δεύτερο που βρισκόταν στο σημείο, ενώ οι ύποπτοι θα περάσουν από νέα ανάκριση. 

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για άλλες πέντε ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *