Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Ζ-Ε-Ι Κύπρια Μάνα. “Σκοτώσατε την λιγοστή παιδεία που έχει απομείνει”

Kραυγή απόγνωσης μιας μάνας και κάθε μάνας με φόντο τις εξετάσεις των τετραμήνων, κάνει τον γύρο του διαδυκτίου .

Είμαι μητέρα…είμαι φίλη…είμαι ψυχολόγος…είμαι καθηγήτρια….είμαι παιδαγωγός…ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ! Δευτέρα 16/1/23 Εξετάσεις Γ’ Λυκείου Νέα Ελληνικά: Μετά από το άγχος…το στρες…τον πανικό του 1ου γραπτού στην τάξη επικρατεί μια αναστάτωση, μια σύγχυση μεταξύ των μαθητών και μέχρι να έρθει το 2ο γραπτό επικρατεί το άγχος και πάλι….ο κρύος ιδρώτας να τρέχει από το μέτωπο κάποιων μαθητών φοβούμενοι τι θα αντικρίσουν….με τα αμέτρητα ερωτηματικά να βομβαρδίζουν το μυαλό τους…θα είναι εύκολο άραγες το 2ο γραπτό; …θα γνωρίζουν τα θέματα;

Και έρχεται η επιβεβαίωση ότι το 2ο γραπτό ήταν πιο δύσκολο από το 1ο !!! Κύριος και μοναδικός υπεύθυνος ο Υπουργός Παιδείας που παρ’ όλες τις εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ, Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και ΠΣΕΜ δεν δέχτηκε να οριστεί άλλη ημερομηνία γραπτής εξέτασης του 2ου δοκιμίου…αγνοώντας την αναστάτωση και την ψυχολογία των τελειοφοιτων μαθητών. Εύγε κ. Υπουργέ…μας αποδείξετε για πολλοστή φορά ότι δεν σας ενδιαφέρει ο μαθητής…ούτε η ψυχολογία του…ούτε η αναστάτωση που είχαν την δεδομένη στιγμή…τίποτα…απολύτως τίποτα! Τετάρτη 18/1/23 Εξετάσεις Μαθηματικών κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου: Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα…ειλικρινά!

Όταν έμαθα ότι άριστοι μαθητές μόλις που θα πέρασαν την βάση…και αν! ….μόλις έμαθα ότι έμπειροι και εξαίρετοι καθηγητές έλυσαν το συγκεκριμένο γραπτό και τους πήρε 1.30 ώρα + ….και ότι δεν υπήρχε δυσκολότερο… …όταν άκουσα από την τηλεόραση να μιλούν για γραπτό πανεπιστημίου… ..όταν άκουσα από στόμα εκπαιδευτικού να λέει ήταν τόσο δύσκολο που αγχώθηκα και είπα ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ (μαθητές του Αγήματος)…πόσο μάλλον οι πιο μέτριοι και αδύνατοι μαθητές. Και ρωτώ εσάς κ. Υπουργέ της Παιδείας τι θέλατε να αποδείξετε με όλα τα πιο πάνω…ποιος ο στόχος και σκοπός αυτής της τόσο δύσκολης γραπτής εξέτασης; ποιος διορίζει τους θεματοθέτες; Οι Επιθεωρητές που τους καθοδηγούν τι έχουν να πουν; τι οδηγίες τους έχετε δώσει εσείς ως Υπουργός;

Είναι κοινό μυστικό ότι είστε ΥΠΕΡ της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων σχολείων ή ακόμα και κατάργηση τους και υπέρ των ιδιωτικών σχολείων. Αυτό το βροντοφωνάζατε από εκείνη την καταραμένη μέρα που αναλάβατε Υπουργός και τα ισοπεδώσατε ΟΛΑ…ΟΛΑ ΟΜΩΣ!

Με αυτόν τον τρόπο θέλετε να μειώσετε τα δημόσια σχολεία; με την αποτυχία των μαθητών θέλετε να επιβεβαιωθείτε; Με το να κινδυνεύουν οι μέτριοι και αδύνατοι μαθητές να μείνουν ανεξεταστέοι; με το να κατέβει ο γενικός βαθμός όλων των μαθητών αρίστων και αδυνατων παίζοντας με την ψυχολογία γονιών και μαθητών; Με την μείωση της αυτοπεποίθησής τους εσείς θα γελάτε και θα υπερηφανεύεστε ότι τα καταφέρατε; Ας μας απαντήσετε λοιπόν…ήταν βατό το γραπτό των Μαθηματικών; …ήταν εύκολο ή δύσκολο;….ήταν γραπτό για μαθητές Γ’ Λυκείου ή Πανεπιστημίου; Ήταν ο χρόνος αρκετός για να λυθεί το γραπτό μέσα σε 1.5 ώρα από μαθητές; Το μόνο που καταφέρατε ήταν η επιβεβαίωση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ του θεσμού των ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ !!! Ζούμε σε ένα κράτος της μιζέριας….της αθλιότητας….της κακής ψυχολογίας… της κατάθλιψης…ζούμε σ’ ένα κράτος της διαφθοράς…με τα χιλιάδες κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και εσείς ΣΦΥΡΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ….ένας Υπουργός ανεύθυνος…ανίδεος… ισχυρογνώμων…χωρίς ευαισθησίες προς τους μαθητές…. χωρίς έννοια για το μέλλον των παιδιών μας…. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ που απέμεινε! Εύγε κ. υπουργέ!!! Εγώ ως μητέρα θα μαζέψω τα κομμάτια μου…θα σηκώσω τα μανίκια πάνω….θα γίνω φίλη… μητέρα… καθηγήτρια… ψυχολόγος για να στηρίξω το παιδί μου σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία που έχετε ΕΣΕΙΣ υποβάλει τα παιδιά μας…ελπίζοντας ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ! Εύγε κ. Υπουργέ !! Κοιμηθείτε ήσυχα….όπως κοιμάστε από την μέρα που αναλάβατε Υπουργός! Να δούμε τι άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσετε στα επόμενα γραπτά… Όπως τα kinder surprise ένα πράγμα έγιναν οι εξετάσεις τετραμήνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *