O Παντελής Γάλλου, ο γιος του 66χρονου στο ecosmoscy : “Ηταν σαν νεκρός όταν τον είδα. Δεν μας είχαν καν ενημερώσει”

Στο ecosmoscy μίλησε ο Παντελής Γάλλος, ο ΄γιος του 66χρονου που τον περασμένο Νοεμβριο τραυματίστηκε στο κυνήγι, o οποίος καταγγέλει ιατρική αμέλεια ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού

Ο κ. Παντελής ανέφερε ότι πατέρας του πέρασε εναν πολύμηνο “Γολγοθά” προτού αφήσει την τελευταία του πνοή χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού.

Ο 66χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλευόταν σε κώμα, για δύο μηνες , ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του προγραμματίστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ισραήλ, παρόλο που ήταν ήδη αργά.

Ο γιος του άτυχου άνδρα, που ψάνει δικαίωση για τον θάνατο του πατέρα του ανέφερε πως ο πατέρας του υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για αποκατάσταση του τραύματος που υπέστη από πυροβόλο όπλο στην κνήμη. Ακολούθως απευθύνθηκαν στην ιδιωτική κλινική για να συνεχίσει την θεραπεία του, αφού διαγνώστηκαν και άλλα προβλήματα υγείας.

“Είχαμε ρωτήσει τους γιατρούς που τον ανέλαβαν, εαν μπορούν να τον αναλάβουν και απάντησαν καταφατικά. ΜΙα εβδομάδα αργότερα μας είπαν ότι θα έπαιρναν ξένο μόσχευμα ή από το σώμα του για να του κλείσουν την πληγή και να μπορέσει να προχωρήσει η θεραπεία. Πέρασαν δεκαπέντε ημέρες και δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα απλα του έβγαζαν με μηχάνημα τη μόλυνση και τον πύον από το πόδι.”

Συνεχίζοντας ο άνδρας εμφανώς φορτισμένος ανέφερε πως οι ιατροί απέδωσαν στην παρατεταμένη νοσηλεία του και του ζήτησαν μάλιστα να του φέρει τηλεόραση για να ψυχαγωγείται καθώς όπως αναφέρει “Άρχισε να λέει παραλογισμούς, έβλεπε οπτασίες και διάφορα άλλα Τους ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπαν ότι έπαθε ψυχολογικό για έναν ασθενή που είναι πολλές ημέρες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν επίδραση από κάποιο φάρμακο και μου είπαν ναι, αλλά να μην ανησυχούμε γιατί ήταν ψυχολογικό το πρόβλημα.

Οπως αναφέρει ο κ. Γάλλου για την αλλαγή πληγής στο πόδι του πατέρα του, υποβαλόταν κάθε δύο μέρες σε ολική αναισθησία, με την όλη διαδικασία να διαρκεί δύο μήνες.

Συνεχίζοντας είπε πως: ‘Aργότερα διέγνωσαν πρόβλημα στη χολή καθώς είχε ευκοιλιότητες, αναγούλες και εμετούς. Του είχαν κάνει αναλύσεις, όπως μας είπε ο ίδιος και ότι του βρήκαν πέτρες στη χολή και δεν μας είχαν πει απολύτως τίποτα. Τον είχαν νηστικό για τρείς ημέρες για να είναι έτοιμος για να τον βάλουν στο χειρουργείο και δεν άντεξε την πείνα και το Σάββατο, έφαγε λίγο ψωμί. Τον καθυστέρησαν γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ για να τον κάνουν επέμβαση και χολή και κοίλη. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τον πήραν μόνο του στο δωμάτιο, χωρίς βοήθεια και το πρωί που άλλαξε η βάρδια των νοσηλευτών, τον βρήκαν σε κατάσταση απερίγραπτη. Εγώ που τον είδα ήταν σαν νεκρός και κατάχλωμος. Τον έκαναν αξονικό και βρήκαν εσωτερική αιμορραγία, που επηρέασε και τους νεφρούς του και άλλα όργανα. Την ίδια μέρα στις δύο το μεσημέρι του έκαναν ακόμη μια επέμβαση για την αιμορραγία και από τότε ο πατέρας μου ήταν σε καταστολή, με οξυγόνο και με μηχάνημα για αιμοκάθαρση, ενώ έπιασε και λοίμωξη στους πνεύμονες.”

Κληθείς να απαντήσεις για τις γνωματεύσεις των γιατρών όλο αυτό το διάστημα, έιπε πως “Μας διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι για να προχωρήσει η θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει να υποχωρήσει η μόλυνση στο πόδι του.”

“Δεν έκαναν απολύτως τίποτα, απλώς ήθελαν να περνά ο χρόνος. Μας συμβούλευσαν να πάει στο Ισραήλ την Πέμπτη το απόγευμα για να φύγει την επόμενη ημέρα το πρωί για να ζήσει. Ζητήσαμε ιατρική έκθεση για να την πάρουμε στο Υπουργείο Υγείας και έγινε δύο και μισή το μεσημέρι για να μας την δώσουν. Μας καθυστερούσαν ακόμη και για ένα χαρτί, που δεν τα λέει όλα αλλά υπάρχουν και τα αξονικά και οι αναλύσεις.” είπε καταληγοντας ο κ΄. Παντελής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *