Ανακοινώνει ΥΠΟΙΚ ο Μαυρογιάννης. Συνάντησε Αβέρωφ, μίλησαν για Κυπριακό

Υποψήφιος για την Προεδρίας της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανακοινώνει σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών που θα διορίσει σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση, του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα γίνει σήμερα, πριν από την προγραμματισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Χθες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σειρά επαφών με τους υποψηφίους που δεν εξασφάλισαν θέση στον δεύρο γύρο των προεδρικών με τελευταίο τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο επιτελείο του κ. Δημητριάδη στην παρουσία βασικών συνεργατών και των δύο επιτελείων. Αμφότερες οι πλευρές δεν προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο ή τα συμπεράσματα της συνάντησης, καθώς σχετικές δηλώσεις δεν έγιναν ούτε για τις δύο συναντήσεις που πραγματοποίησε νωρίτερα μέσα στη μέρα ο κ. Μαυρογιάννης. Με τη συνάντησή του με το επιτελείο Δημητριάδη, ο κ. Μαυρογιάννης ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων της πρώτης ημέρας μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, η οποία περιλάμβανε επαφές με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Α. Νεοφύτου, και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Χ. Θεοπέμπτου.

Συνάντηση Μαυρογιάννη-Αβέρωφ

Ο Χαράλαμπος Μπρούτζος από το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογίαννη σε ότι αφορά τη συνάντηση Μαυρογιάννη και Νεοφύτου, είπε πως “έγινε μια συζήτηση σε πολιτική βάση και όχι στη βάση διαμερισμού Υπουργείων.” Ο κ. Μαυρογιάννης, σύμφωνα με τον κ. Μπρούτζο, ανέπτυξε τις θέσεις του σε ότι αφορά το Κυπριακό, την Οικονομία και της Κοινωνικής Συνοχής και απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν τεθεί από την ηγεσία του ΔΗΣΥ.  Σε ότι αφορά το Κυπριακό σύμφωνα με τον κ. Μπρούτζο, υπάρχει μια κοινή προσέγγιση με το ΔΗΣΥ και ο κ. Μαυρογιάννης εξήγησε πως θα επιχειρήσει να επαναρχίσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Στο ζήτημα της οικονομίας ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξήγησε πως θέλει να κυβερνήσει στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας με προσήλωση στη δημοσιονομική πειθαρχία και με πρόσωπα τα οποία δεν θα προέρχονται από κόμματα. Όπως είπε ο κ. Μπρούτζος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις σε ότι αφορά το θέμα της οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *