Καλός ο καιρός την Κυριακή των εκλογών

Με καλό καιρό αναμένεται να προσέλθουμε στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουμε τον όγδοο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, η 12η Φεβρουαρίου αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με το ενδεχόμενο, ωστόσο, για παροδικές μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά να παραμένει ανοιχτό.

Το φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή ψυχρή νύχτα, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο κέντρο της Λευκωσίας να είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με περιοχές εκτός κέντρου. Αυτό συμβαίνει διότι οι θερμάνσεις, η ακτινοβολία και τα αυτοκίνητα ανεβάζουν τη θερμοκρασία, δημιουργώντας το εν λόγω φαινόμενο.

Η χθεσινή νύχτα

Πάντως, η θερμοκρασία χθες έφτασε μέχρι και τους -11,2 βαθμούς Κελσίου, χωρίς η νύχτα αυτή να καταγράφεται ως η ψυχρότερη, καθώς πρόπερσι καταγράφηκε θερμοκρασία -12,1, με την πιο ψυχρή νύχτα να πηγαίνει πίσω στο 1993, όταν ο υδράργυρος έπεσε μέχρι τους 12,9 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *