Πρωτοφανής προεκλογική με αιχμηρά σχόλια, αντιπαραθέσεις και κλίμα “εμπόλεμης ζώνης”

Μιχάλης Αντωνίου

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας και απο αυτή την προεκλογική δεν ελειψαν οι αντιπαραθέσεις τα αιχμηρά σχόλια και ένα κλίμα που μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Σε αυτή την προεκλογική οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, κράτησαν μια συγκεκριμένη στάση, με το αποτέλεσμα των πρώτων γύρο των εκλογών να αιφνιδιάζει, καθώς εκτός απο τον γύρο των εκλογών έμεινε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απο τότε επικρατεί ενας “¨εμφύλιος” στον ΔΗΣΥ με μέλη του να στηρίζουν κάποιοι τον κ. Μαυρογιάννη, κάποιοι τον κ. Χριστοδουλίδη.

Απο την μία έχουμε έναν ανεξάρτητο, διαπραγματευτη, με την στήριξη του ΑΚΕΛ, ωστόσο ο κ. Μαυρογιάννης, δεν ανήκει στην αριστερά παρά την υποστήριξη, του ΑΚΕΛ, ευχαιρστώντας όμως τον κόσμο της αριστεράς για την στήριξη του.

Απο την αλλή έχουμε έναν ανεξάρτητο, ο οποίος υπήρξε μέλος της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, δήλωσε πολλές φορές πως δεν απαρνήθηκε τις πολιτικές του θέσεις, με την στήριξη ΔΗΠΑ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ.

Μέχρι τον πρώτο γύρο όλα καλώς…

Οι υποψήφιοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων προσπαθώντας να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Δύο 24ωρα πριν την κάλπη ωστόσο, άρχισαν να βγαίνουν “μαχαίρια” σε μια προσπάθεια να κερδίσου όσους πιο πολύ ψηφοφόρους γίνεται.

Ο κ.Χριστοδουλίδης, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπ Οικονομικών του κ. Μαυρογιάννη, είπε πως ο “κ. Μαυρογιάννης, δεν την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο κ. Αβερωφ είχε δημοσιοποιήσει, τα ονόματα των ΥΠ. οικονομικών και εσωτερικών. Ο ίδιος είχε τοποθετήθει δημόσια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιλαμβάνομαι γιατί το έπραξε. Και εγώ στην θέση του κ. Μαυρογιάννη, θα το έκανα γιατί υπάρχει αυτή η ανησυχία που εγώ συμμερίζομαι απο την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας.

Απο την άλλη ο κ. Μαυρογιάννης είχε δώσει στην δημοσιότητα απο που παιρνει τα λεφτά για την προεκλογική του εκστρατεία στην δημοσιότητα καλώντας και τους υπόλοιπους να το πράξουν, ενώ είχε αποστείλει επιστολή για να διερευνηθούν οι κατηγορίες που αναγράφονται στο βιβλίο κράτος Μάφια, δηλώνοντας πως σε αυτή την προεκλογική ο κοσμός έχει ανάγκη απο διαφάνεια, και πως πρέπει να παταχθεί η διαφθορά.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως τα μαχαίρια βγήκαν για τα καλά, με τον ΔΗΣΥ απο κομα να γίνεται “κομματάκια” για να αποφασίσουν ποιον τελικά θα επιλέξουν για το μεγαλύτερο αξίωμα.

Σήμερα οι δύο υποψήφιοι καλούνται να πείσουν τον κόσμο για τελευταία φορά στο μεγάλο διακαναλικό debate.

Πάντως δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρει το Υπουργικό του κ. Χριστοδουλίδημ χωρίς ωστόσο ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης να τοποθετηθεί επι τουτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *