150.000 ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες. Χριστοδουλίδης ή Μαυρογιάννης οι εκλεκτοι του λαού

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης οι εκλεκτοί του λαού για να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κύπρου την αύριο Κυριακή, στις 12 Φεβρουαρίου.

Τα σενάρια από την πρώτη κιόλας στιγμή που καθορίστηκε το αποτέλεσμα του α’ γύρου, διαδέχονταν το ένα το άλλο. Για συνεργασίες, στήριξη από κόμματα με τον ΔΗΣΥ στο επίκεντρο, προσωπικότητες και φυσικά το σπουδαιότερο. Να κερδηθεί η ψήφος του λαού.

127,305 συμπολίτες μας ή ποσοστό 32,4% έδωσαν την πρώτη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου  πρωτιά στον Νίκο Χριστοδουλίδη, την ώρα που 117,627 συμπολίτες μας ή ποσοστό 29,6% στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι του Αβέρωφ;

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις χιλιάδες των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Και εν συνεχεία βεβαίως σε αυτούς που επέλεξαν Χρίστο Χρίστου και τους υπόλοιπους υποψήφιους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στον β’ γύρο.

Οι 103,755 που ψήφισαν Αβέρωφ24,002 που ψήφισαν Χρίστου μαζί με άλλες 24,698 που επέλεξαν τους υπόλοιπους υποψήφιους, συνολικό ποσοστό 38,37% ψάχνουν ποιον θα «σταυρώσουν» αύριο. Σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και το 27,96% ή σε αριθμό 156,952 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που απείχαν από την όλη διαδικασία.

Σαφώς η προσοχή είναι στραμμένη στους ψηφοφόρους που επέλεξαν Αβέρωφ Νεοφύτου την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν οι 100 και πλέον χιλιάδες εκλογείς που ψήφισαν Αβέρωφ θα καθορίσει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα.

Η έκβαση ωστόσο, παραμένει πεδίο άγνωστο, καθώς η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος δίχασε τους Συναγερμικούς και ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα συμπεριφερθούν αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *