Άρχισε τα τηλεφωνήματα στους υποψηφιους Υπουργούς ο Χριστοδουλίδης. Νέα πρόσωπα στην αντζέντα

Το προφίλ των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το Υπουργικό Συμβούλιο σκιαγράφησε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μιλώντας και για την πρώτη ημέρα μετά την εκλογή του.

“Επαναλαμβάνω η πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη, στην οποία προσδίδω ιδιαίτερη σημασία, παρόλο που έχουμε χρόνο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ο διορισμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου, είναι σε προχωρημένο στάδιο και είναι κάτι το οποίο θα είναι αποκλειστική, δική μου ευθύνη και κατ’ επέκταση, οι επιλογές αυτές, αν είναι θετικές στην πορεία ή αρνητικές, η ευθύνη και πάλι θα είναι δική μου”, είπε.

“Ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η πεποίθηση μου ότι υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι αν εμπλέκονταν στην πολιτική ζωή του τόπου θα μπορούσαν σαφώς να συνεισφέρουν σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια και είναι εκεί που επικεντρώνεται η προσπάθειά μου. Κανείς, μα κανείς δεν γνώριζε πριν το αποτέλεσμα των εκλογών ποιες είναι οι σκέψεις μου, σιγά σιγά αυτές τις σκέψεις θα τις μοιραστώ με τους άμεσα επηρεαζόμενους.”

Ερωτηθείς αν θα διορίσει άτομα που υπηρέτησαν ήδη σε κάποιο πόστο, επανέλαβε ότι θα διορίσει νέα άτομα.

“Η δική μου προσέγγιση επικεντρώνεται σε νέα άτομα, σε τεχνοκράτες κατά κύριο λόγο που είναι δοκιμασμένοι στον τομέα αρμοδιότητάς τους, την ώρα που την ίδια στιγμή, έχουν επαφή με την πολιτική ζωή του τόπου.”

Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις ανακοινώσεις, θα γίνονται μόλις κλειδώσει ο διορισμός και από τις δύο πλευρές, σίγουρα όμως θα είναι πριν τις 28 Φεβρουαρίου. Σημείωσε ότι από το πρωί έχει μιλήσει με κάποια άτομα και τα έχει ενημερώσει για τις σκέψεις του με την ανταπόκριση μέχρι στιγμής να είναι θετική.

Επανέλαβε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής και εξήγησε πως τα άτομα που έχει κατά νου “έχουν κομματικές προτιμήσεις οι οποίες όμως δεν είναι αυτές που καθορίζουν τον διορισμό τους στο υπουργικό συμβούλιο”.

“Δεν εξαιρούμε κανέναν σε αυτή την προσπάθεια, μας ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα και η ετοιμότητα. Το πιο βασικό κριτήριο και το πρώτο πράγμα που συζητώ, είναι η πίστη τους στο δικό μας προεκλογικό πρόγραμμα.”

Σχετικά με το Υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου κατείχε το χαρτοφυλάκιο, σχολίασε ότι είναι από τα πιο δύσκολα υπουργεία λόγω του ότι προέρχεται από εκεί.

Όσον αφορά την πρώτη ημέρα είπε: 

“Εκείνο που σκέφτομαι αυτή την πρώτη μέρα είναι την ανταπόκριση που υπήρξε από την κυπριακή κοινωνία, είναι κάτι το οποίο κρατώ, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις προσδοκίες της κοινωνίας, αναμένουν πάρα πολλά από την δική μας διακυβέρνηση και γι’ αυτό από την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε τη δουλειά, σε συνέχεια των όσων είχαμε κάνει, ειδικότερα σε θέματα πολιτικής, αυτά που θα είναι οι προτεραιότητες μας από την 1η Μαρτίου.”

Στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εκκρεμότητες που θα υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση.

“Σήμερα κατά κύριο λόγο μέχρι στιγμής, κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις, πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από το εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός τον οποίον θα ανακοινώσουμε για τις επαφές που θα έχω τα επόμενα 24ωρα στην Κύπρο. Απόψε θα έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις όπως υποσχέθηκα, με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να παρουσιάσω τις θέσεις μου, τις απόψεις μου, να ανταλλάξουμε κάποιες ιδέες.”

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νύχτα του αλλά και για το αν πήγαν στο σχολείο τα παιδιά του, είπε πως κοιμήθηκε στις 4 το πρωί και ξύπνησε στις 7, ενώ όλα τα παιδιά πήγαν σχολείο εκτός η Δέσποινα λόγω του περιστατικού που σημειώθηκε χθες όταν λιποθύμησε, ωστόσο όπως είπε, όλα είναι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *