Ετοιμάζει την κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής ο Χριστοδουλίδης. 50% γυναίκες στο Υπουργικό

Η επόμενη ημέρα της εκλογής Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρνει το μαύρο σημειωματάριο στο επίκεντρο. Σε αυτό έχει γράψει τα 16 ονόματα που θα στελεχώσουν τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία της Κυβέρνησης.

Όπως προεκλογικά έχει δηλώσει και επιβεβαίωσε και αμέσως μετά την εκλογή του, έχει έτοιμη τη λίστα με το Υπουργικό του, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να γνωρίζουν τις προθέσεις του. Μίλησε για νέα άτομα, αρκετά νεαρά σε ηλικία και είπε πως θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του είπε ότι αρχίζει επαφές για σχηματισμό του Υπουργικού και θα επικοινωνήσει με τους Προέδρους των πολιτικών κομμάτων, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε καταλήξει σε συγκεκριμένες επιλογές “για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι δεν γνώριζαν τίποτα”.

“Και θα αρχίσω αυτές τις επαφές από αύριο, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη, κορυφαία θα έλεγα πολιτική πράξη. Την ίδια στιγμή θα ζητήσω να δω τους αρχηγούς των κομμάτων, τον κύριο Νεοφύτου, τον κ. Στεφάνου, και φυσικά των κομμάτων που στήριξαν τη δική μου προσπάθεια για να τους ενημερώσω για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου, να ανταλλάξω απόψεις και να πάρω τις αποφάσεις μου.”

Σε άλλη ερώτηση πότε θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχήμα απάντησε ότι μπορεί να υπάρξουν και ανακοινώσεις, όχι όλες μαζί, εντός της εβδομάδας.

“Επαναλαμβάνω έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Θα πρέπει να ενημερώσω όλον αυτόν τον κόσμο και θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Αλλά και η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων είναι καθοριστικής σημασίας.”

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ανάγκη “να σχηματίσουμε μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής δεν ήταν προεκλογικό σύνθημα. Ήταν κάτι το οποίο θα το υλοποιήσουμε στην πράξη και θα το δείτε”. Ανέφερε ότι στο Υπουργικό σχήμα το 50% θα είναι γυναίκες. “Επαναλαμβάνω, αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό θα τα κάνουμε πράξη”, ανέφερε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι σχεδιασμοί, όπως έχουν γίνει αυτή τη στιγμή, θα είναι νέα άτομα που δεν είχαν υπηρετήσει προηγουμένως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *