Αποφασίζει και ανακοινώνει ονόματα ο Χριστοδουλίδης για τους Υπουργούς και συνεργάτες του

Κλειστά κρατά επί του παρόντος τα χαρτιά ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τους διορισμούς του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Όλοι οι συνεργάτες του, κομματικοί και μη, επιμένουν πως ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει μοιραστεί με κανένα τίποτα. Ο ίδιος δήλωσε σε διαφορετικές περιπτώσεις πως προσάρμοζε τη λίστα του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σε ένα μαύρο σημειωματάριο που έχει, σβήνοντας και γράφοντας ονόματα. Τις επόμενες ώρες η λίστα αυτή θα οριστικοποιηθεί και θα αρχίσουν οι πρώτες ανακοινώσεις.

Αναπόφευκτα η προσοχή στα πηγαδάκια, στρέφεται σε πρώτο χρόνο στη λίστα των συνεργατών του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, συζητούνται τα ονόματα του Σταύρου Παντζιαρή πρώην CEO της EY Κύπρου και νυν Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Εξάλλου πληροφορίες θέλουν και τον πρώην Αναπληρωτή CEO της Τράπεζας Κύπρου Χριστάκη Πατσαλίδη, για τον οποίο κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν πως προορίζεται για σύμβουλος οικονομίας στο Προεδρικό. Στις αναφορές για το Υπουργείο Οικονομικών είδε το φως της δημοσιότητας και ένας εκ των συνεργατών του, Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με σπουδές στην οικονομία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Γιάννος Λακκοτρύπης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξετάσει μια πρόταση για υπουργοποίηση του.  

Από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν ο Γιάννης Παναγιώτου, ως επίσης και οι Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, Μαριλένα Ευαγγέλου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, οι οποίοι φαίνεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιλογές για τη στελέχωση της ομάδας επικοινωνίας του Προεδρικού. Την ομάδα συμπλήρωναν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Γιώρτσιος και Κυριάκος Ιακωβίδης.

Βέβαια όλα τα πιο πάνω αποτελούν επί του παρόντος ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και ενδεχομένως εικασίες, αφού είναι εμφανές πως ο κ. Χριστοδουλίδης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τους διορισμούς του. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *