Δίνει τέσσερα υπουργεία στο ΔΗΚΟ, δύο στην ΕΔΕΚ και δύο στη ΔΗΠΑ

Συναντήσεις με τους Προέδρους των κομμάτων που τον στήριξαν είχε την Τρίτη 14/2 ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στις συναντήσεις ο κύριος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για το πώς προσεγγίζει το θέμα της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσα στο πλαίσιο της συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής και την προτίμησή του στη συμμετοχή τεχνοκρατών με πολιτική προσέγγιση, οι οποίοι υιοθετούν και θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησής του.

Παράλληλα με τις πιο πάνω αρχές ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε στους αρχηγούς και τα κριτήρια τα οποία θα καθορίσουν τις δικές του αποφάσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Χριστοδουλίδης από την περασμένη Δευτέρα είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένες προϋποθεσεις που έθεσε για το προφίλ των υπουργών του όπου διαφάνηκε με βάση τις διάφορες παραμέτρους ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποκλείει από την υπουργοποίηση Βουλευτές από τα κόμματα που τον στήριξαν χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αν διαφανούν δυσκολίες να προχωρήσει σε δεύτερες σκέψεις. 

Σύμφωνα με πληροφίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Offsite News φαίνεται να έχει κλειδώσει το μερίδιο εξουσίας που θα πάρουν τα Κοινοβουλευτικά κόμματα που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ να παίρνει 4 υπουργεία και τις ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ από 2

Την ίδια ώρα τα κόμματα δεν αποκλείεται να πάρουν και άλλους διορισμούς καθώς όπως αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να διορίσει από την πρώτη μέρα ούτε λίγο ούτε πολύ 32 άτομα.

Σημειώνεται πάντως ότι για διορισμό στις θέσεις στο Προεδρικό προκρίνονται άτομα που ήταν μαζί του από την αρχή σε επιτελικούς ρόλους με τον νέο Πρόεδρο να θέλει να έχει στο πλευρό του άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του. 

Βλέπει σήμερα Αβέρωφ – Στέφανο

Μετά τις επαφές με τους Αρχηγούς των κομμάτων που τον στήριξαν ο κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει σήμερα επαφές με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στις 11 το πρωί και στις 12:15 με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου.  

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτικό Γραφείο του εκλεγμένου Προέδρου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κάνει πράξη αυτό που είχε αναφέρει προεκλογικά για συναντήσεις με το ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με στόχο να εξηγήσει την συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Πηγή: offsiteNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *