Νέα εποχή στις σχέσεις Χριστοδουλίδη-Αβέρωφ, τους ενώνει η ομάδα του ΕΛΚ

Ξεκαθάρισμα θέσεων και προθέσεων μεταξύ του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι το αποτέλεσμα της μονόωρης συνάντησης που είχαν οι δύο στο Πολιτικό Γραφείο του νεοεκλεγέντα Προέδρου. 

Χριστοδουλίδης και Νεοφύτου συμφώνησαν ότι στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα διοριστούν στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και ότι το κόμμα θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη σύσταση ομάδας για το Κυπριακό.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη θέση του για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε ότι ήδη ζήτησε από τον Πρόεδρο Μάνφρετ Βέμπερ να εξεύρει τον τρόπο εισδοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη, με παραμονή του Δημοκρατικού Συναγερμού στους κόλπους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκης παράταξης. 

Ο κύριος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για επικοδομητική συζήτηση με τον κύριο Νεοφύτου, για τις κοινές προσεγγίσεις επί θεμάτων όπως η ισχυρή οικονομία, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τα προβλήματα των πολιτών.

Μίλησε επίσης για μια πολύχρονη σχέση που εξακολουθεί να υφίσταται, παρά τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά και υπογράμμισε την ανάγκη συλλογικής εργασίας για επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν την χώρα.

Ο κύριος Νεοφύτου συνεχάρη τον κύριο Χριστοδουλίδη, χαρακτηρίζοντας τον ως τον νέο τιμονιέρη της χώρας και σημείωσε πως όσο λαμβάνει σωστές αποφάσεις, δεν πρέπει να έχει καμία έγνοια ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοκρατικού Συναγερμού ενός της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ενδεικτικά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε στον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι η χώρα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κρατικό προϋπολογισμό και του ζήτησε να αναλάβει την “προίκα” που αφήνει ο Νίκος Αναστασιάδης ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Κύπρο του Αύριο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα θα αποτελέσει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση και ότι “πάλι θα βάλει πλάτες” για το καλό του τόπου. 

Ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι σχετικές ανακοινώσεις για τους διορισμούς του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνουν σε ημερομηνία πλησιέστερη της ημέρας ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, παρά το ότι οι επαφές συνεχίζονται και παρά το ότι στο μυαλό του υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *