Αυτά είναι τα τρία πρόσωπα για τις μητροπολιτικές εκλογές

O Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννης Χαριλάου, το ποσοστό προσέλευσης ανέρχεται στο 25,92%. Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου,Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστουλου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Εκτός τριπροσώπου μένει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο οποίος έλαβε 674 ψήφους ή ποσοστό 5,06%, καθώς και άλλα 26 άτομα που έλαβαν συνολικά 49 ψήφους ή ποσοστό 0,39%.

Κατά την πρώτη φάση για την ανάδειξη του τριπροσώπου που διεξήχθη την Κυριακή «όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά» αναφέρει ο κ. Χαριλάου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στην ανακοίνωση, το ποσοστό προσέλευσης ανήλθε στο 25,92%, καθώς στα 126 εκλογικά κέντρα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου, από τους 52.164 εγγεγραμμένους εκλογείς προσήλθαν να ψηφίσουν 13.519. Τα 13.325 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 168 άκυρα και 26 λευκά.

Το ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν 98,56%, των άκυρων 1,24% και των λευκών 0,20%.

Εξάλλου με ανακοίνωση της, η ομάδα υποστήριξης του  Αρχιμανδρίτη Τυχικού Βρυώνη που εξασφάλισε τους περισσότερους ψήφους ευχαριστεί όλον τον κόσμο που προσήλθε σήμερα Κυριακή για την ανάδειξη και την προτίμηση του για το τριπρόσωπο. Αναμένουμε προσθέτει, “με σεβασμό την απόφαση της Ιεράς Συνόδου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *