Σπαζοκεφαλιά το Υπουργικό Χριστοδουλίδη. “Ολα θα γίνουν στην ώρα τους” διαμηνύει

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους» δήλωσε την Κυριακή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο έχει καταλήξει στις επιλογές για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας, ανέφερε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος, σημειώνοντας πως μαζί με τον σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι σε προχωρημένο στάδιο, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα για τα οποία γίνεται σχετική προετοιμασία.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πάφο, για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη και στην ερώτηση εάν έχει πάρει εισηγήσεις ή προτάσεις από τα κόμματα για τον σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «όποιες εισηγήσεις υπάρχουν είναι ευπρόσδεκτες», λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και το πλαίσιο που έθεσε προεκλογικά με βάση τα μηνύματα από την κοινωνία, τα οποία είναι βασική συνισταμένη, όπως σημείωσε.

Η σημασία που έδωσε στον διάλογο με την κοινωνία, είπε, δεν ήταν απλά ένα σύνθημα. «Τώρα είναι η ώρα, όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στον κόσμο να τα κάνουμε πράξη». Καθοριστικής σημασίας στις επιλογές του, δήλωσε, θα είναι τα μηνύματα από την κοινωνία.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, προετοιμάζεται για στην συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, την ερχόμενη Πέμπτη, όπως επίσης και για την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Μάρτιο, που θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο τις Συνόδου Κορυφής ο ίδιος θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ ήδη έχει αποστείλει σχετικό μήνυμα στη Νέα Υόρκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *