Ο κύβος ερρίφθη για αλλαγή σκυτάλης στον ΔΗΣΥ. Δημητρίου ή…Δημητρίου ο νεός Πρόεδρος του Συναγερμού

Δημήτρης Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου είναι οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας του Δημοκρατικού Συναγερμού στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου 2023, μετά το αποτέλεσμα αποτυχίας στις Προεδρικές Εκλογές. 

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου αποφάσισε να μείνει εκτός “κούρσας” ευχόμενος καλή επιτυχία στους δύο υποψήφιους και δηλώνοντας ότι θα παραμείνει μάχιμος. Ανακοίνωσε μάλιστα την απόφαση του μετά την λήξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων που άρχισε στις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε στη μια το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου με τρείς λέξεις: “αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα”

“Έχω την αγάπη της Μαρίας μου, του κόσμου και παραμένουμε μάχιμοι. Παραμένω πολιτικά μάχιμος για τον τόπο και την παράταξη μου.

Τη διαδικασία “άνοιξε” ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και τέως Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έφτασε στην αίθουσα “Τάσος Μητσόπουλος” συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ντίνα Πέγκα. 

Ο κύριος Δημητρίου ανέφερε ότι στόχος της υποψηφιότητας του, είναι “να ενώσουμε τα κομμάτια του Δημοκρατικού Συναγερμού.”

“Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Για να το κάνουμε αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση, μια αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός να προχωρήσει, να γίνει ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός μακριά από τους μηχανισμούς που έχουν προσφέρει ελάχιστα σ’ αυτές τις εκλογές. Από την άλλη και την ίδια ώρα, θέλω να δηλώσω πως η υποψηφιότητά μου είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απευθύνεται στις χιλιάδες των αγνών, περήφανων Συναγερμικών. Σ’ αυτούς απευθύνομαι, απ’ αυτούς παίρνω δύναμη, ζητώ τη στήριξή τους για να προχωρήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. O Δημοκρατικός Συναγερμός σ’ αυτούς ανήκει. Δεν ανήκει σε κανένα άλλο. Στον αγνό κόσμο, στους συμπολίτες μας, στους Συναγερμικούς που θέλουμε να είναι περήφανοι όπως ποτέ.

Είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Για να πάμε μπροστά χρειάζεται να δούμε όλοι μαζί πως προχωρούμε σ’ ένα νέο ξεκίνημα. Αν επιλεγεί η στασιμότητα, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να βυθίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός, έχω την όρεξη, έχω τον χρόνο να κάνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πολιτικό ήθος, με ειλικρίνεια για τις καλύτερες μέρες του Δημοκρατικού Συναγερμού.”

Την υποψηφιότητα της για την Προεδρία του ΔΗΣΥ υπέβαλε στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. ‘Όπως είπε η απόφαση της είναι το αποτέλεσμα επικοινωνίας με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του ΔΗΣΥ το προηγούμενο διάστημα, των οποίων άκουσε με προσοχή και σεβασμό την «κοινή απαίτηση για ενότητα»

“Η απόφαση μου είναι το αποτέλεσμα επικοινωνίας που είχαν μαζί μου τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες μέλη και φίλοι της παράταξης. Άκουσα με πολύ προσοχή και σεβασμό τις απόψεις τους αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν των Προεδρικών Εκλογών και συμμερίζομαι τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες αλλά και τις προσδοκίες τους αναφορικά με τη μελλοντική πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κοινή απαίτηση είναι η ανάγκη για ενότητα, σταθερότητα και προοπτική. Κρατώντας τα πολλά θετικά της 10ετούς συμβολής του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση του τόπου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χρειάζεται όλες και όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας.”

Η κυρία Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη για παραδοχή και αναγνώριση λαθών και αδυναμιών με θάρρος.

“Επιβάλλεται να βρούμε το θάρρος να παραδεχθούμε λάθη και αδυναμίες και με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια να σχεδιάσουμε συλλογικά την αναγκαία ανασυγκρότηση. Η ενότητα αποτελεί σήμερα κορυφαίο ζητούμενο για το Δημοκρατικό Συναγερμό. Είμαι αποφασισμένη να εργαστώ σκληρά, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς αποκλεισμούς, για να επαναφέρουμε το σύνολο των συναγωνιστών και υποστηρικτών μας στο δρόμο της συνεννόησης και της κοινής πορείας. Εξάλλου η υποψηφιότητα μου δεν στρέφεται εναντίον κανενός αλλά έχει ως μοναδικό στόχο το κάλεσμα για ενότητα.”

«Η υποψηφιότητα μου δεν στρέφεται εναντίον κανενός» τόνισε και ευχαρίστησε Αβέρωφ και Χάρη για την συνεργασία και την στήριξη και την συστράτευση για ενότητα του κόμματος.

Με παρακαταθήκες τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης μας, του Γλαύκου Κληρίδη και με βασικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και βασική έγνοια τα προβλήματα της κοινωνίας, τον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς του τόπου μας, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του περήφανου κόσμου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να προχωρήσουμε με δυναμισμό σε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, στους νέους, στις γυναίκες, στις παραγωγικές δυνάμεις και να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και καμία.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο προεκλογικός αγώνας θα είναι δίκαιος και ηθικός μεταξύ της ίδιας και του Δημήτρη Δημητρίου.

“Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχίσω τις επαφές με τα στελέχη και τον κόσμο της παράταξης για να ενισχύσουμε τη συλλογική αυτή προσπάθεια στην οποία όλες και όλοι έχουν ωφέλιμο ρόλο για την παράταξη και την πατρίδα μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *