Απαντά στο eCosmoscy ο Δρ Αρβανίτης με αφορμη τις δηλώσεις του Δρ Καρπέττα για το αν υπάρχει “Ξαφνικίτιδα”

Στο ecosmoscy μίλησε ο Διδακτωρ Καρδιολογίας, Κωνσταντίνος Αρβανίτης με αφορμής τις δηλώσεις του Δρ Καρπέττα σχετικά με τους ανεξήγητους και αυξημένους θανάτους το τελευταίο διάστημα, με τους πολιτες να εκφράζουν ανησυχία.

Ο Δρ Καρπέττας, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση , είπε πως “Το πιο πειστικό επιχείρημα ότι δεν σχετίζεται, είναι ότι το τελευταίο κύμα αύξησης θανάτων ξεκίνησε το 2020 που δεν είχαμε καν τα εμβόλια. Μετά το 2021 μάλιστα, που είχαμε εμβόλια, έχουν μειωθεί αυτοί οι θάνατοι”

Ο Καρδιολόγος εξήγησε ότι η αύξηση των αιφνίδιων θανάτων δεν αποκλείεται να συνδέονται με την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, αφού αποδεδειγμένα έχει αυξηθεί το στρές και η κατάθλιψη.

“Αυξήθηκαν και οι διαταραχές στη διατροφή που είναι απότοκο του στρες, έχει μειωθεί λόγω του lockdown τα ποσοστά εκγύμνασης, η ακρίβεια, η ανεργία, η αύξηση της φτώχιας, είναι μεγάλοι στρεσογόνοι παράγοντες που επηρεάζουν τα καρδιαγγειακά. Το ανθυγιεινό φαί είναι και πιο φθηνό και αυτό είναι σύνηθες σε χώρες όπου υπάρχει φτώχια.”

“Δεν μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ένα λιποθυμικό επεισόδιο ή μια έντονη ταχυκαρδία οδηγεί σε αιφνίδιο θάνατο. Μελέτες πάντως δείχνουν ότι τέτοιοι θάνατοι στην πλειοψηφία τους, έδωσαν κάποια συμπτώματα που οι ασθενείς δεν έδωσαν σημασία.”

Κληθείς να σχολίασει τις δηλώσεις του Δρ Καρπέττα, ο Διδάκτωρ Καρδιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης είπε πως “Περα από την τεράστια αύξηση που εμφανίζουν οι “ξαφνικίτιδες” τα τελευταία δύο χρόνια, εχουν και ένα πρωτοφανές χαρακτηριστικό, που ο συνάδελφος απέφυγε να αναφέρει. Αυτό το πρωτοφανές χαρακτηριστικό τους είναι ότι, ενώ τα παλιότερα χρόνια οι αιφνίδιοι θάνατοι νεαρών ατόμων αφορούσαν ασθενείς, που δεν γνώριζαν ότι είχαν κάποια καρδιοπάθεια (συνήθως εκ γενετής).”

Ο Κ. Αρβανίτης συνεχίζοντας είπε πως “τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε αιφνίδιους θανάτους σε υγιείς, που δεν είχαν κανένα προϋπάρχον νόσημα!! Κάνουμε νεκροτομές και ο ιατροδικαστής δεν βρίσκει προϋπάρχουσα νόσο και ακούμε κατά κόρον “αιτία θανάτου απροσδιόριστη”!! Δηλαδή ο ιατροδικαστής δεν βρήκε κάτι που να προϋπήρχε, που δεν το γνώριζε ο θανών και έφυγε από αυτό! Τα “απροσδιόριστα” που άκουσα μέσα στον τελευταίο χρόνο, δεν τα έχω ακούσει ούτε στα 30 ολόκληρα χρόνια που είμαι καρδιολόγος… Παλιά λοιπόν, από αιφνίδιο θάνατο πέθαιναν ασθενές. Την τελευταία 2ετία πεθαίνουν υγιείς και οι αναφερθείσες δικαιολογίες δεν ξεφεύγουν από το επίπεδο της υπεκφυγής ή ακόμη και της αστειότητας.” είπε καταλήγοντας ο κ. Αρβανιτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *