ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που κουκουλοφόροι μπουκάρουν στο ΤΕΠΑΚ , τραυματίζοντας 22χρονο, σε εκδήλωση της Accept – LGBTI

Oμοφοβική επίθεση από μασκοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ – CUT Student Development Center, καταγγέλλει μέσω ανάρτησής στη σελίδα της στα ΜΚΔ, η οργάνωση Accept – LGBTI Cyprus.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «οι τραμπούκοι μασκοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους, ενώ στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους».

Παράλληλα η οργάνωση, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman, «να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό».

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, ενώ στη σκηνή βρέθηκαν μέλη της δύναμης.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τραυματίστηκε ελαφρά φοιτητής. Ο 21χρονος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση/κατάθεση και εάν χρειαστεί και το επιθυμεί, θα εξεταστεί από γιατρό.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού αξιολογούν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση και διεξάγει ανακρίσεις/έρευνες.

https://www.facebook.com/watch/?v=719871096589091

Αυτούσια η ανάρτηση

Η οργάνωσή μας καταγγέλει άγρια ομοφοβική επίθεση από μασκοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ – CUT Student Development Center.

Οι τραμπούκοι μασκοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους, ενώ στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους.

Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων!

Η οργάνωσή μας, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό.

Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι, υποψήφιοι για την προεδρία βάσισαν την προεκλογική τους εναντίον μας, πολιτικά πρόσωπα μας χλευάζουν αδιάλειπτα στο προφίλ τους στο facebook, ενώ τα δημόσια ομοφοβικά σχόλια μίσους σε κάθε ΛΟΑΤΚΙ είδηση είναι πλέον ανεξέλεκτα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς επιπτώσεις παρόλο που νόμοι υπάρχουν!

Η Accept και οι σύμμαχοί της θέλουν να δώσουν όσο πιο ξεκάθαρα το εξής μήνυμα σ’ όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φοβήσουν: Δεν σας φοβόμαστε και δεν θα σιωπήσουμε!Τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην κατοχή μας έχουμε κι άλλα βίντεο, ενώ μάρτυρες του περιστατικού ίσως να μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των μασκοφόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *