Tα who is who των προσώπων που θα πλαισιώνουν την διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Ιδού τα βιογραφικά των υπουργών της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη:

Υπουργός Εξωτερικών: Κωνσταντίνος Κόμπος

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος γεννήθηκε το 1976 στη Λεμεσό. Σπούδασε Νομικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Δίκαιο της ΕΕ (LLM University of Cambridge) και διδακτορικού στο Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο (PhD University of Hull). Εξελέγη στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2006 και είναι ιδρυτικό μέλος του. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής και μέλος της Συγκλήτου. Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων και δεκάδων άρθρων και κεφαλαίων σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έργα του μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν σε έξι γλώσσες και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνή συνέδρια.  

Τους έντεκα ανθρώπους που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια υπουργείων ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και τα βιογραφικά τους. Οκτώ άντρες και τρεις γυναίκες αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα την Τετάρτη, 1η Μαρτίου. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο τον διόρισε ως Μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Δικαστών. Εμφανίστηκε εκ μέρους Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, ενώ κλήθηκε να γνωματεύσει για τη Βουλή των Αντιπροσώπων για θέματα δικαίου της ΕΕ και Κυπριακού Συντάγματος.

Διορίστηκε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό το 2014 και συμμετείχε σε όλα τα στάδια και επίπεδα της διαδικασίας στην Κύπρο,  Γενεύη Ι, Crans-Montana, Γενεύη ΙΙ. 

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Χατζησολωμού από την Αμμόχωστο.

Υπουργός Οικονομικών: Μάκης Κεραυνός

Ο Μάκης Κεραυνός γεννήθηκε στη Λάρνακα, και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με τη Νίκη και έχει τρία παιδιά.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Ανάπτυξης, στις Βιομηχανικές Σχέσεις και  έτυχε μετεκπαίδευσης σε θέματα νέας τεχνολογίας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Από το 1983 μέχρι το 2003, εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διεύθυνση Κατάρτισης και Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Έρευνας και Προγραμματισμού ως Ανώτερος Λειτουργός.

Τον Μάρτιο του 2003, διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Μάιο του 2004 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών, όπου υπηρέτησε μέχρι το τέλος του 2005. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ανέλαβε τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, όπου υπηρέτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας HellenicAlico Life Insurance. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλελεγμένος Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Οικονομολόγων.

Από το 2015, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Σύμβουλος σε χρηματοοικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης, στρατηγικού προγραμματισμού και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και σε διεθνή συνέδρια.Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

Διορίστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚεντρικήςΤράπεζας της Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι σήμερα.

Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969 και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Manchester School of Management UMIST στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμητική υποτροφία από το Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Cornell όπου απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MBA) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Από το 1997 είναι ιδρυτής, σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IMH, ενός οργανισμού μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της εταιρίας Real Time Hospitality Intelligence, USA (1996-2001). Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία C.C. Coffee Company Ltd, η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο και ήταν μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος (advisory group) της Retail Food Group, Australia εκπροσωπώντας την περιοχή της Ευρώπης. Έχει υπηρετήσει σε Διοικητικά Συμβούλια αρκετών εταιρειών.

Διετέλεσε  Υπουργός Υγείας από 1η Μαρτίου 2018 μέχρι 1/7/2021 κατόπιν διορισμού του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγόρευσε τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής το 2022 για να τιμήσει το όραμα, τις προσπάθειες και την αποφασιστικότητά του όσο διετέλεσε Υπουργός Υγείας, για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Υπουργός Άμυνας: Μιχάλης Γιωργάλλας

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας γεννήθηκε στον Μαραθόβουνο Αμμοχώστου στις 20 Οκτωβρίου 1968. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στους λοκατζήδες στην 31η Μοίρα Καταδρομών. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Πτυχίου (BSc) και Μάστερ (MSc) στη Χημική Μηχανική. Ειδικεύτηκε στα Συστήματα Διεθνών Προτύπων ISO και στην Πράσινη Ενέργεια από το ελληνικό Center for Renewable Energy Sources. Υπήρξε διαπιστευμένος ΕΞΥΠΠ Health and Safety στο Υπουργείο Εργασίας.

Εργάστηκε σε συμβουλευτικές και διευθυντικές θέσεις σε εταιρίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα με τις σπουδές του φοίτησε στο “Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Θεσσαλονίκης” και συνεργάστηκε με ΜΜΕ στην Κύπρο και την Ελλάδα. Υπήρξε δραστήριο ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου την περίοδο 2012 -2017 και Βουλευτής Αμμοχώστου την περίοδο 2016 – 2021. Κατά τη θητεία στη Βουλή υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και διετέλεσε μέλος στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Ι) Οικονομικών και Προϋπολογισμού, (ΙΙ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, (ΙII) Περιβάλλοντος, (IV) Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών. Επίσης υπήρξε μέλος σε διάφορες Ad Hoc Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και αναπληρωματικό μέλος της αντιπροσωπίας της κυπριακής βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ενώ συμμετείχε σε πολλές αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας είναι νυμφευμένος με την Δρα Μαρία Παλαιομυλίτου και έχουν ένα γιό τον Άγγελο.

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας: Αθηνά Μιχαηλίδου

Η Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου επιπέδου Μάστερ στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, καθώς και διδακτορικού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με εξειδίκευση στην εκπαιδευτική έρευνα και την αξιολόγηση. Διετέλεσε εκπαιδευτικός, Καθηγήτρια Παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Προϊσταμένη του Τομέα Έρευνας και Αξιολόγησης, Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης και Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Η Δρ Μιχαηλίδου διετέλεσε Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από τον Ιούλιο του 2022, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διορίστηκε ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του νεοσύστατου Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Η Δρ Μιχαηλίδου εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα εκπαίδευσης και συμμετείχε σε αρκετές ομάδες εργασίας, εκπροσωπώντας την Κύπρο στο εξωτερικό.  Διετέλεσε συντονίστρια οριζόντιων δράσεων και καινοτομιών του Υπουργείου και δίδαξε για πολλά χρόνια σε σεμινάρια και προγράμματα τα οποία συντόνισε, σε θέματα εκπαιδευτικής καινοτομίας, έρευνας δράσης και πολιτικής στην εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και εισαγωγής καινοτομιών στην εκπαίδευση.

Η Δρ Μιχαηλίδου κατάγεται από την επαρχία Κερύνειας, είναι διαζευγμένη και έχει δύο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη.

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων: Αλέξης Βαφειάδης

Αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας (USC).

Ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα από το 1988 και είναι μέτοχος και εκ των Διευθυντών της οικογενειακής εταιρείας παροχής υπηρεσιών, Βαφεάδης και Σία ΕΠΕ. Είναι εγγεγραμμένος στο ΕΤΕΚ.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Λιμιτεδ και της Μικτής Επιτροπής Δομικών Συμβολαίων Κύπρου (ΜΕΔΣΚ Λτδ). Κατά την προηγούμενη θητεία του ως Πρόεδρος της ΜΕΔΣΚ συνέβαλε στην αναθεώρηση των υφιστάμενων Δομικών Συμβολαίων και στον εμπλουτισμό των με νέα κείμενα που εξυπηρετούν καινούργιες απαιτήσεις της οικοδομικής βιομηχανίας.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Τεχνικών και Οικοδομικών Έργων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Είναι νυμφευμένος με την Ευαγγελία, και έχει δύο παιδιά τη Μαρία και τον Κώστα.

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: Γιώργος Παπαναστασίου

Ο Γιώργος Παπαναστασίου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Σεπτεμβρίου 1961.

Είναι νυμφευμένος με τη Γλυκερία Μιχαηλίδου, έχουν ένα γιο τον Ιγνάτιο και κατοικούν στη Λευκωσία.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, με πρώτο πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University του Λονδίνου και MSc in Refrigeration & Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου.

Εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο, όπου κατείχε μεταξύ άλλων και τη θέση του Προϊσταμένου της Χώρας (“Country Head”).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, απέκτησε ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας (Oil & Gas), συγκεκριμένα στους τομείς Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply & Logistics), Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, Τεχνικών Διεργασιών, Διαχείρισης, Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Ο Γιώργος διορίστηκε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), θυγατρικής της πολυεθνικής VTTI B.V. με έδρα την Ολλανδία, την 1η Οκτωβρίου 2011 όπου ηγήθηκε μιας ευέλικτης ομάδας επαγγελματιών για την κατασκευή του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, το οποίο λειτουργεί σήμερα στο Βασιλικό.

Είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης (ΚΕΠ), Πρόεδρος του Κυπρο-Ολλανδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του ΚΕΒΕ και Μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ.

Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Πέτρος Ξενοφώντος

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Γιάννης Παναγιώτου

Ο Γιάννης Παναγιώτου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1981.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Σπούδασε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, συνέχισε τις σπουδές του στο King’s College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από όπου απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Εκπαιδευτική Πολιτική (MA) και στην Εκπαιδευτική Έρευνα (MSc), ενώ εξειδικεύθηκε στον τομέα της επαγγελματικής μάθησης και ανάπτυξης (Diploma on Learning & Development) στο Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Έργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης όπου μέσα από την παρακολούθηση των κοινοβουλευτικών εργασιών, ήταν υπεύθυνος για την μελέτη των κρατικών προυπολογισμών και για την ανάλυση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιπτώσεων του νομοθετικού έργου.

Έργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ως Λειτουργός Επιμόρφωσης της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, και ήταν υπεύθυνος για την μαθησιακή υποστήριξη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων, καθώς και για την κατάρτιση στελεχών της Δημόσιας Υπηρεσίας στο αντικείμενο του στρατηγικού προγραμματισμού.

Έργάστηκε στην Ernst & Young (ΕΥ) ως Ανώτερος Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ως Επικεφαλής του EY Academy of Learning & Development, διαχειρίστηκε μεγάλα έργα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, λειτούργησε ως σύμβουλος οργανισμών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, ενώ βραβεύτηκε από την ΕΥ για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών με το διεθνές βραβείο της Μαθησιακής Καινοτομίας στις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως νέος και ως φοιτητής, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών (ESU), Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών (MedNet),  Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣΥΝΚ), μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ).

Είναι πατέρας μίας κόρης ηλικίας 8 χρονών.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Άννα Προκοπίου

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και κατάγεται από την κατεχόμενη Ζώδια. Είναι νυμφευμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε με υποτροφία στο University College London (UCL) και είναι κάτοχος πτυχίων Οικονομικών και Ιστορίας με άριστα,  με μεταπτυχιακές  σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics and Political Science (LSE).

Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από τη Teneo Intelligence (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του political intelligence παγκοσμίως), ενώ, ταυτόχρονα, κατέχει το Executive Development Diploma (Mini MBA for Professionals) του CIIM, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ομίλου Λανίτη του οποίου διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος επί σειρά ετών. Το 2015, με υποτροφία του European International Studies Association, εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα Θρησκείας και Πολιτικής στο Κέντρο Μακμίλλαν του Πανεπιστημίου Yale.

Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εσωτερικής ασφάλειας και ενσωμάτωσης φύλου, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το International Crisis Group, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ένωση για τη Μεσόγειο και  τον ΟΑΣΕ.  Είναι, επίσης, πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κύπρο στον τομέα “Women, Business and the Law”.

Επιπρόσθετα, ανήκει στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών UN Senior Women Talent Pipeline  με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπως και στην ομάδα Global Women in Management της Exxon Mobil με έδρα τη Ουάσιγκτον. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοισραηλινού Φόρουμ που ιδρύθηκε στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια,  αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών.

Υπουργός Υγείας: Πόπη Κανάρη

Η Πόπη Κανάρη είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε για 37 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους, από τα οποία τα τελευταία οκτώ στη θέση της Διευθύντριας. Κατά τη θητεία  της ως  Διευθύντρια ίδρυσε  το πρώτο διαπιστευμένο  εργαστήριο  στην Εθνική    Φρουρά για  έλεγχο  πυρίτιδας σε πυρομαχικά. Υπηρέτησε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρξε μέλος  του Συμβουλευτικού Σώματος  της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επίσημων Εργαστηρίων Φαρμάκων  και πρόεδρος  του American Association  of  Official Analytical Chemists  (European Section) . Eίναι σύμβουλος στους τομείς της Ασφάλειας Τροφίμων, Φαρμάκων και Τοξικολογίας.

Διετέλεσε πρώτη  πρόεδρος  της  Εθνικής  Ομάδας  Anti-Doping  για  καθαρό  αθλητισμό. Έγινε μέλος του ΔΣ  του  Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (ΚΙ) το 1999 και  εξελέγη πρόεδρος  το  2011,  θέση  που κατέχει μέχρι σήμερα. Κατά την προεδρία της στο Ροταριανό Όμιλο  «Λευκωσία – Λευκοθέα»  το  2005  συντόνισε  11  Ροταριανούς Ομίλους  για τη δημιουργία της πρώτης τράπεζας  Ομφάλιου  Λώρου  στο  ΚΙ. Είναι  μέλος  των ΔΣ  του Κυπριακού Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου,  του  Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου  και του  Κυπριακού  Ερευνητικού  και Εκπαιδευτικού  Ιδρύματος – Cyprus Institute.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *