Έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί. Παραλαμβάνουν χαρτοφυλάκια

Τα χαρτοφυλάκια των Υπουργείων τους αναμένεται να αναλάβουν σήμερα οι νεοδιορισθέντες Υπουργοί και Υφυπουργοί, αλλά και οι Επίτροποι και τα νέα μέλη της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της τελετής διαβεβαίωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, στις 10 το πρωί.

Κατά την τελετή, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει, με βάση την ισχύουσα εθιμοταξική σειρά, τα ονόματα των Υπουργών, ακολούθως των υπόλοιπων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των Υφυπουργών και τέλος των Επιτρόπων.

Σημειώνεται ότι στην τελετή διαβεβαίωσης αναμένεται να συμμετάσχουν δύο Επίτροποι (Επίτροπος Περιβάλλοντος κι Επίτροπος Ισότητας των Φύλων), καθώς εκκρεμεί ο διορισμός τριών Επιτρόπων, δηλαδή του Επιτρόπου Προεδρίας, του Επιτρόπου του Πολίτη και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεοδιορισθέντα πρόσωπα, θα επιστρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *