Γνώριζαν απο το 2000 ότι έχουν πρόβλημα τα τρένα και δεν έκαναν τίποτα για επιδιόρθωση. Παρολίγον τραγωδία και το 2013

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Ανέβαινει ο αριθμός των νεκρών της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει την διεθνή κοινή γνώμη μετά την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Όπως πληροφορείται το ecosmoscy, γνώρίζαν απο το 2000 ότι τα τρένα έχουν πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να κάνουν ότιδήποτε για να το διορθώσουν. Mάλιστα ο Προέδρος των μηχανοδηγών κ. Γενιδούνιας, καταγγέλενει ότι δεν λειτουργεί τίποτα, φωνάζοντας για επιδιορθώσεις, χωρίς ωστόσο οι αρμόδιοι να επιδιορθώσουν τις βλάβες που προέκυψαν, με αποτέλεσμα να γίνονται χειροκίνητα.

Στο μεταξύ, παρολίγον τραγωδία επρόκειτό να συμβεί το 2013 όταν σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει πρώην φοιτήτης στο ecosmoscy, όπου έπεβαινε το τρενό εκτροχιάστηκε στις 10:45΄ το πρωί σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου λίγο μετά το Λειανοκλάδι, στο 203 χλμ., κοντά στο σταθμό του Ασωπού, μόλις 4-5 μέτρα από τη γέφυρα του Ασωπού.

Ο μηχανοδηγός μετά από στροφή αντίκρισε δυο αγελάδες πάνω στις γραμμές. Πάτησε φρένο αλλά ήταν αδύνατο να τις αποφύγει. Τη μια τη χτύπησε και την άλλη την πήρε από κάτω.

Η μηχανή έφυγε έξω, ευτυχώς προς την πλευρά που δεν ήταν ο μεγάλος γκρεμός, ενώ εκτός βγήκε και το πρώτο βαγόνι.

Σωθήκαμε από θαύμα. Ελάχιστα μέτρα πριν είναι η γέφυρα. Θα πέφταμε σε γκρεμό 200 μέτρων” αναφέρει ο πρώην φοιτητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *