Ο Υπ. Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου στο ecosmoscy. Η ΑΤΑ, οι συνταξιούχοι και τα ανοιχτά ζητήματα του Υπουργείου

Στο ecosmoscy news μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, για τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο, το περιβόητο θέμα της ΑΤΑ καθώς και για τους συνταξιούχους.

Ο Υπουργός, μιλώντας στο ecosmoscy, αναφέρθηκε στο θέμα της ΑΤΑ, λέγοντας πως “Η ΑΤΑ δεν καταργείται, δεν μπορεί όμως υπό τις παρούσες συνθήκες να καταβληθεί στο 100%. Πρέπει να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση γι’ αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε επικοινωνία με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων.”

Την ίδια ώρα προανήγγειλε δημόσιες συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και επίσημη συνάντηση με εργοδότες και συνδικαλιστές τη μεθεπόμενη.

Όσον άφορα τους συνταξιούχους ο Υπουργός εργασίας είπε πως: “Mια εκ των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠτΔ ήταν η άμεση αύξηση των χαμηλών συντάξεων κατά 5%, κάτι το οποίο η κυβέρνηση επεξεργάζεται, ώστε να συμπεριληφθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Ιούνιο. Για αυτό το σκοπό το Υπουργείο Εργασίας είναι σε συνεννόηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου. Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ούτως ώστε να μην απαιτείται τα επόμενα χρόνια να γίνονται διαρκή μπαλώματα στο σύστημα. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *