Δεν συσχετίζονται τα fake news, με μέτρα ασφάλειας για Αννίτα και συγγενείς της

ε γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις των μελών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφορικά με την υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων που κατήγγειλε στις Αρχές η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. 

Χθες αναρτήθηκε σε συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, ψευδής αναφορά για εμπλοκή συγγενικού προσώπου της κυρίας Δημητρίου σε ποινική υπόθεση και μάλιστα, με υπονοούμενα και αιχμές για συγκάλυψη από την Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι οι Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για εντοπισμό του διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας και χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολύ δύσκολη επισημαίνοντας την ύπαρχη ψεύτικων προφίλ και ανωνυμότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την Πρόεδρο της Βουλής και συγγενικά της πρόσωπα, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών σε σχέση με την ασφάλεια της κυρίας Δημητρίου και οικείων της. 

Ο κύριος Ανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας για την Πρόεδρο της Βουλής και τους συγγενείς της, να οδήγησε στο εσφαλμένο συμπέρασμα ή στην παρανόηση ότι η αιτία λήψης των μέτρων ήταν ποινική υπόθεση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να ανακοινωνούν οι όποιες πληροφορίες κατέχουν οι Αρχές σε σχέση με την ασφάλεια της Προέδρου της Βουλής. 

Σε ανακοίνωση, η κυρία Δημητρίου ανέφερε ότι “εδώ και αρκετό διάστημα έχει δημιουργηθεί μια συνεχόμενη μηχανή παραγωγής λάσπης με στόχο εμένα και την οικογένεια μου.”

“Τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί και κυκλοφορούν είναι απίστευτα και όμως όταν ο στόχος είναι μια νέα γυναίκα πολιτικός, κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να τα πιστέψουν. Θα έδωσε και αυτή δικαιώματα λένε κάποιοι…

Στη λάσπη επί προσωπικού δεν έδωσα σημασία. Οι στόχοι ήταν και είναι προφανείς.

Όμως ούτε ο θεσμός της Προέδρου της Βουλής ούτε και εγώ ως πρόσωπο τρομοκρατούμαι ή δέχομαι να πιστεύει οποιοσδήποτε οτι βρίσκομαι υπό ομηρία.

Τα υπέμεινα εδώ και καιρό διότι γνωρίζω καλά ότι τα δημόσια πρόσωπα πολύ συχνά γίνονται στόχοι επιθέσεων.

Όταν όμως στο στόχαστρο βρίσκονται πρόσωπα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και διαρρέονται απόλυτα ψεύδη, στοχοποιούνται και διασύρονται χωρίς να έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα τότε έχω ηθική υποχρέωση να βγώ μπροστά και να μιλήσω.

Σας ενημερώνω πως ήδη έχω προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία Κύπρου για διαρροή ψευδών ειδήσεων που αφορούν όλα τα πιο πάνω. Το ψέμα και η ανηθικότητα δεν επιτρέπεται να επικρατήσουν και δεν θα το επιτρέψω να συμβεί.

Η όλη μου δράση και στάση στην πολιτική ζωή ήταν να ενώνουμε δυνάμεις και να σπάζουμε στερότυπα. Αυτό θα πράξω και αυτή τη φορά. Δημόσια. Με διαφάνεια. Χωρίς κανένα φόβο.

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους για τη στήριξη σας και τα μηνύματα που μου στέλνετε.”

Eξάλλου, “στη βάση αξιολόγησης πληροφοριών οι οποίες κρίθηκαν ως αξιόπιστες”, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι “λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο για την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου όσο και για μέλη του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.”

“Η αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας όπως αναφέρεται πιο πάνω αφορά τη λήψη μέτρων ασφάλειας και δεν έχουν καμία σχέση με την ανάρτηση συγκεκριμένης σελίδας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης η οποία είναι παντελώς ανυπόστατη, ψευδής και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία διερευνά το αδίκημα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *