Στρέφονται προς τις φυλακές οι έρευνες για τις απειλές κατα της Αννίτας

Δυο ξεχωριστές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία σε σχέση με καταγγελίες της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, τόσο για τις απειλές κατά της ζωής της όσο και για τα fake news που αφορούν αναρτήσεις σε συγκεκριμένο ιστότοπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», η πρώτη έρευνα αφορά σε απειλές που εκφράστηκαν την περασμένη βδομάδα κατά της Προέδρου της Βουλής και συγκεκριμένα στενού συγγενικού της προσώπου μέσω τρίτων και που διερευνάται κατά πόσον έχουν κατάληξη σε βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών.

Η δεύτερη έρευνα αφορά σε αναρτήσεις οι οποίες έγιναν προφανώς μετά που κάποιοι αντελήφθησαν τα μέτρα ασφάλειας, τα οποία έλαβε η Αστυνομία, τόσο στην κ. Δημητρίου όσο και στο συγγενικό της πρόσωπο, αποδίδοντάς της με γενικόλογα, πράξεις που έθιγαν την ίδια την Πρόεδρο της Βουλής. 

Το γεγονός ότι η καταγγελία που έκανε η πρόεδρος της Βουλής σε σχέση με τη διαρροή ψευδών ειδήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Αστυνομία για την ίδια και τα συγγενικά της πρόσωπα, επιβεβαίωσε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Ο κ. Ανδρέου μας ανέφερε ότι πριν από μερικές ημέρες λήφθηκε αξιόπιστη πληροφορία από την Αστυνομία για θέματα ασφάλειας που αφορούσαν τόσο την πρόεδρο της Βουλής όσο και μέλη του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος. Τόνισε ότι η αναζήτηση της πηγής των απειλών γίνεται ταυτόχρονα με τη διερεύνηση της πληροφορίας, ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο ευσταθεί. Ως εκ τούτου, σημείωσε, η Αστυνομία λαμβάνει κάποια αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε διάφορους χώρους.

Σε σχέση με την γραπτή καταγγελία της κ. Δημητρίου για συγκεκριμένη ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Ανδρέου είπε ότι διερευνάται το αδίκημα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων. Διευκρίνισε ότι υπάρχει μια ανωνυμία πίσω από την σελίδα που έκανε την ανάρτηση και γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν κάποια στοιχεία.

Κατά τις πληροφορίες μας, οι έρευνες της Αστυνομίας για τις απειλές θα επεκταθούν σύντομα και στις Κεντρικές Φυλακές, για να φανεί κατά πόσον εμπλέκεται συγκεκριμένο πρόσωπο και σε τι αποσκοπούσε, παρόλο που οι αρχές γνωρίζον ποιος ήταν ο απώτερος στόχος. Εξετάζεται, επίσης, κατά πόσον και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν δεχθεί εμμέσως απειλές για το ίδιο θέμα. Σημειώνεται ότι για τις απειλές είναι ενήμεροι, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η υπουργός Δικαιοσύνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες , οι απειλές κατά της προέδρου της Βουλής είχαν εκφραστεί μέσω τρίτων και δεν ήταν ούτε τηλεφωνικές ούτε γραπτές.

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *