Πρώτος στόχος ολοήμερο σε όλα τα δημοτικά διαμυνηεί ο ΠτΔ

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου σε όλα τα δημοτικά της χώρας μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης στον Στρόβολο, επισημαίνοντας πως πιλοτικά θα εφαρμοστεί και στη μέση εκπαίδευση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως έμεινε ικανοποιημένος απ’ όσα άκουσε και είδε στο εν λόγω σχολείο το οποίο εφαρμόζει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Είπε ακόμη πως έχει ζητήσει από την αρμόδια Υπουργό να του ετοιμάσει σημείωμα για την αποτελεσματικότητα των ολοήμερων σχολείων ώστε να μπορεί να προχωρήσει η διεύρυνση του θεσμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά τα τετράμηνα αφού επανέλαβε πως ο θεσμός έχει αποτύχει εκ του αποτελέσματος, ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος νομικά ορθός ώστε με νομοθετική ρύθμιση να καταργηθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο η χρονιά να αρχίσει χωρίς τις εξετάσεις τετραμήνων στην εξίσωση. Για να γίνει αυτό σωστά είπε, θα έχει και συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Σε ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει και το ζήτημα της ύλης των σχολείων, είπε πως αποτελεί βασικό αντικείμενο που θα εξεταστεί ώστε η εκπαίδευση μας να ξεφύγει από την προσέγγιση «ύλη, ύλη, ύλη» και να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και κριτική σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *