Ο λειτουργός του γραφείου τύπου του ΥΠΑΝ στο ecosmoscy για το περιστατικό bullying σε Γυμνάσιο στην Λάρνακα “Δόθηκαν οδηγίες απο την πρώτη στιγμή”

Για το περιστατικό byllying σε Γυμνάσιο στην Λάρνακα σε βάρος 14χρονου μαθητή μίλησε ο λειτουργός του γραφείου τύπου του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Οικονομίδής.

Ο κ. Οικονομίδης, κληθείς να απαντήσει πως ενήργησε το υπουργείο μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού είπε πως “, δόθηκαν σαφείς οδηγίες στη σχολική μονάδα για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού, τηρώντας τα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση της βίας, της παραβατικότητας και της ρατσιστικής συμπεριφοράς στα σχολεία. Παράλληλα, διεξάγεται ενδελεχής διερεύνηση για το συμβάν και λαμβάνονται παιδαγωγικά μέτρα προς όφελος των μαθητών/τριών.

Σε άλλη έρώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο διορισμού ψυχολόγων ή κοινωνιολόγων στα σχολεία σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το bullying o κ Οικονομίδης εξήγησε πως “Εχεί ήδη δρομολογήθει, ο διορισμός 40 ψυχολόγων προς το παρών σε σχολεία, το Υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση τέτοιών φαινομένων, που δεν χωρούν πουθενά” είπε καταλήγοντας ο κ. Οικονομίδής .

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου, φέρονται να ζήτησαν επίμονα από τον 14χρονο ν’ απομακρυνθεί από το παγκάκι στο οποίο καθόταν, επειδή όπως του είπαν τους ανήκε. Όταν ο μαθητής αρνήθηκε, άρχισαν να του φωνάζουν «φύγε μαύρε», ενώ κάποιοι του έριξαν σχολικές βαλίτσες και σκυβαλοδοχείο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *