Δεύτερη νεκροτομή επι της σορού της 28χρονης Lesyas. Πως η γνωρίμια στα ΜΚΔ μετατράπηκε σε τραγωδία

Σήμερα στις 11:30 το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί η δεύτερη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του 30χρονου υπόπτου για τον φόνο εκ προμελέτης.

Η νενομισμένη νεκροτομή θα διενεργηθεί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία της εξ Ελλάδος Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου, εκπροσωπώντας τη Νομική Υπηρεσία και στην παρουσία του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, εκπροσωπώντας την πλευρά του 30χρονου υπόπτου.

Όσον αφορά το αίτημα του υπόπτου η Νομική Υπηρεσία εξέφρασε την διαφωνία της όσον αφορά την νομιμότητα της οδηγίας για νέα ιατροδικαστική εξέταση που δόθηκε από το Δικαστήριο. Η Υπηρεσία αμφισβήτησε δηλαδή το δικαίωμα του δικαστηρίου να διατάξει την Αστυνομία να διενεργηθεί δεύτερη νεκροψία.

Στο πλαίσιο αυτό η Νομική Υπηρεσία προχώρησε σε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άδεια καταχώρισης διαταγμάτων certiorari και prohibition θεωρώντας ότι η σχετική διαταγή εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση εξουσίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αίτηση που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Πέραν από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που αναμένεται να δώσουν σημαντικά στις αρχές όσον ώρες που ανέφερε ο ύποπτος στην κατάθεση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *