Ματσάκης: “Δεν θα πρέπει να μπερδέυουμε υποθέσεις όπως του Θανάση Νικολάου με την συγκεκριμένη υπόθεση”

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της 28χρονης Ουκρανής που είχε βρεθεί νεκρή κάτω από γκρεμό στην Πέτρα του Ρωμιού και για την οποία έχει συλληφθεί ο 31χρονος σύντροφός της.

Μετά την πρώτη νεκροτομή που διενεργήθηκε από δύο κυβερνητικούς ιατροδικαστές οι οποίες κατέληξαν στο σενάριο εγκληματικής ενέργειας, εν αντιθέσει με τα όσα ισχυρίστηκε ο ύποπτος που έκανε λόγο για ατύχημα, η γενική εισαγγελία διέταξε και δεύτερη νεκροτομή την οποία διενήργησε χθες η ιατροδικαστής κ. Χαράς Σπηλιοπούλου από την Ελλάδα.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο ιατροδικαστής που έχει διοριστεί εκ μέρους του υπόπτου, Μάριος Ματσάκης.

Όπως είπε, διενήργησε αυτοψία, εξέταση του υπόπτου και ήταν παρατηρητής στη χθεσινή νεκροτομή στη Λευκωσία και τα ευρήματα των τριών αυτών πράξεων, όπως είπε, συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του ιστορικού που δίδει ο ύποπτος και αυτό είναι το προκαταρκτικό του πόρισμα, γιατί όπως εξήγησε δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή του, αφού η αστυνομία δεν του επέτρεψε να εξετάσει τα ρούχα του υπόπτου και τα ρούχα της θανούσης.

Αυτό που διαπίστωσε από την αυτοψία του στο σημείο, είπε ο κ. Ματσάκης, είναι ότι από εκεί ουσιαστικά δεν πέφτεις όπως θα έπεφτες από μία γέφυρα, αλλά έχει κλίση και κατρακυλάς.

Προφανώς, είπε ο κ. Ματσάκης, η πρώτη που αμφισβητεί τα περί στραγγαλισμού της άτυχης 28χρονης που βρέθηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού, είναι η γενική εισαγγελία, κι αυτό γιατί όπως εξήγησε μετά τα ευρήματα των δύο κυβερνητικών ιατροδικαστών που έκαναν λόγο για στραγγαλισμό, έφερε ιατροδικαστή από την Ελλάδα να διενεργήσει νέα νεκροτομή και αυτοψία.

Ο κ. Ματσάκης ερωτηθείς σχετικά με το εύρημα περί ρήξης του υοειδούς οστούν, διευκρίνισε πως δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε υποθέσεις, όπως του Θανάση Νικολάου με τη συγκεκριμένη, καθώς είναι άλλο να πέφτεις από μια επιφάνεια κάθετα, και είναι αλλιώς να κατρακυλάς.

Άλλωστε, όπως πρόσθεσε το κάταγμα στο συγκεκριμένο οστό δεν επέρχεται μόνο μετά από στραγγαλισμό, αλλά μπορεί να επέλθει ακόμη και σε ατυχήματα ή τροχαία δυστυχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *