Έκφραζουν φόβους για πιθανές εκποιήσεις πολίτες. “Θα μείνουν χιλιάδες πολίτες άστεγοι”

Φόβους για τις πιθανές εκποιήσεις σπιτιών εκφράζουν πολίτες στο ecosmoscy.news.

Μίλωντας στο ecosmoscy, πολίτες εκφράζουν έντονη ανήσυχία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό. “Αν συμβεί αυτό που όλοι φοβόμαστε θα μείνουν χιλιάδες πολίτες άστεγοι”

Στο μεταξυ απο την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις δυνατές ενέργειες για τη αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και επεξεργάζεται δέσμη μέτρων, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του θέματος, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Παράλληλα, ο κ. Κεραυνός απηύθυνε έκκληση προς τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων στο μεσοδιάστημα να μην προχωρήσουν σε εκποιήσεις πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι και €350,000, για εκείνες τις περιπτώσεις δανειοληπτών που πραγματικά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Στα πλαίσια εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής στο μέγιστο δυνατό βαθμό δέσμης δράσεων και μεταρρυθμίσεων για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το Υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει τις δυνατές ενέργειες και επεξεργάζεται δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην  αντιμετώπιση του θέματος», ανέφερε σε δήλωσή του ο ΥΠΟΙΚ, στον απόηχο της απόρριψης νέας επέκτασης της αναστολής των εκποιήσεων και στις τοποθετήσεις των βουλευτών, χθες στη Βουλή.

Υπενθύμισε πως “με γνώμονα μας την ανάγκη να προστατευτούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες τόσο το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία είμαστε σε συνεχή διαβούλευση, εργάζονται εντατικά με σκοπό να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το Σχέδιο Ενοίκιο έναντι Δόσης”.

«Για να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος ούτως ώστε να ολοκληρωθεί ο δημόσιος διάλογος για τα πιο πάνω, και μέχρι την εφαρμογή του Σχεδίου Ενοίκιο έναντι Δόσης, απευθύνω έκκληση στις τράπεζες και στις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων να μην προχωρήσουν σε εκποιήσεις πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι και €350.000, για εκείνες τις περιπτώσεις δανειοληπτών που πραγματικά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”, κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *