Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5:30 το πρωί, κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας, με την οποία εφιστά την προσοχή για μεμονωμένες, πιθανόν ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την Κύπρο. 

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για χαλαζόπτωση. 

Η προειδοποίηση θα λήξει στις 14:00.

Δελτίο καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται αρχικά μεμονωμένες βροχές, ενώ από τα μεσάνυχτα κυρίως και μετά αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού.

Η θερμοκρασία το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά άνοδος στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *