ΑΥΓΟΡΟΥ: Η τεχνική σχολή συμμετέχει στο διαγωνσιμό του yiannis christodoulou foundation με τίτλο “Love Cyprus” (BΙΝΤΕΟ)

“Η Τεχνική Σχολή Αμμοχώστου-Αυγόρου https://www.facebook.com/avgorou.texniki συμμετέχει στον διαγωνισμό του Yianis Christodoulou Foundation https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation με τίτλο ‘LOVE CYPRUS’.

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!#cyprus #lovecyprus . Η κυπριακή παράδοση είναι συνυφασμένη με τον τόπο και τους ανθρώπους της

.Στην επαρχία Αμμοχώστου οι παραδόσεις συνεχίζονται αδιάκοπα καθώς οι άνθρωποι είναι δεμένοι με τον τόπο και τα χώματά τους. Έτσι και οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου/Αυγόρου συνεχίζουν την παράδοση των κυπριακών χορών, χορεύοντας το δεξιοτεχνικό χορό του «Δρεπανιού» και της «Τατσιάς», το λεβέντικο «Ζεϊμπέκικο» , τον γυναικείο και τον αντρικό «Αντικρυστό» και τον «Συρτό».

Οι νέοι του σήμερα χορεύοντας παραδοσιακά μεταφέρουν ιστορίες και έθιμα πολλών χρόνων, αποτυπώνοντας την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.

Ας χορέψουμε, λοιπόν, παντού (σε πάρκα, σε χωράφια, σε πλατείες, σε παραλίες) διατηρώντας τις παραδόσεις και τις αξίες μας αναλλοίωτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *