Έλευθερος ο 30χρονος, κανένα στοιχείο για έγκλημα. Καθοριστικός ο ρόλους του πορίσματος Σπηλιοπούλου

Οδηγίες για την άμεση απελευθέρωση του 30χρονου που κρατούνταν ως ύποπτος για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία, που εντοπίστηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2023, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Παρέλαβε από τους ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου τον ογκοδέστατο φάκελο της υπόθεσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πόρισμα της εξ Ελλάδος Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Δρ. Χαράς Σπηλιοπούλου που διενήργησε τη δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης. Από την μελέτη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετασεων και του υπολοίπου μαρτυρικου υλικού ο θάνατος της Λέσια δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Με απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί για θανατική ανάκριση.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της κυρίας Σπηλιοπούλου, δεν επιβεβαιώθηκαν ο στραγγαλισμός και η σεξουαλική κακοποίηση της 28χρονης που καταγράφηκαν στο πόρισμα της πρώτης νεκροτομής που διενήργησαν στη σορό οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου που άνοιξε τον δρόμο για διερεύνηση υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης. 

Εξάλλου, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου στην εμπεριστατομένη μελέτη που παρέδωσαν στον Γενικό Εισαγγελέα έκαναν λόγο για ανυπαρξία ανακριτικού υλικού και τεκμηρίων που να επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια σε σχέση με τον θάνατο της Λέσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *